5 grunner til å bestille backup av Office 365 6


6 gode grunner til skybasert regnskapssystem

I dette blogginnlegget skal vi se litt nærmere på hvorfor din bedrift skal velge et skybasert regnskap/ERP system, og jeg vil jeg deg 6 gode grunner til hvorfor akkurat du skal vurdere en slik løsning.

Hva vi mener med en skybasert løsning?

Med skybasert løsning menes at regnskapssystemet ikke lenger installeres/driftes på lokal server/PC hos din bedrift, men driftes hos en ekstern leverandør som har egne servere og løsninger som du som bruker kobler deg opp til. Slik som for eksempel Visma gjør med sin Visma.net løsning.

La oss se litt nærmere nærmere på noen gode argumenter på hvorfor du skal vurdere å bytte til et skybasert regnskapssystem

Hvordan flytte filer til skyen med OneDrive eller Dropbox

 

1. Spar penger ved å unngå lokal serverdrift og installasjoner og skalerbarhet

 

En av hovedgrunnene til at en bedrift har lokal server i dag, er nettopp for å drifte sitt regnskapssystem. En av de mange fordeler som ofte trekkes frem når det er snakk om skybaserte løsninger, er at bedriften slipper denne store tunge kostnaden. Bedriften slipper å ha et eget IT-miljø med servere og driftsansvar for løsningen. Alt dette ansvaret legges over til leverandøren av det skybaserte systemet og man er fri for å bekymre seg for egne lokale serverløsninger. Med et slikt miljø gis det også bedriften rom for å vokse uten å tenke på økte kostander knyttet til egen kapasitet på server, da det er leverandøren av systemet som til enhver tid skalerer sitt serverbehov i henhold til antall brukere.

5 grunner til å bestille backup av Office 365 7

2. Alltid oppdatert løsning

Et annet stort pluss for å velge et skybasert regnskapssystem er at din bedrift alltid vil ha en oppdatert løsning i henhold til myndighetenes krav og regelverk. Dette er noe som leverandøren har ansvar for til enhver tid så du trenger ikke tenke på om ulike regler eller satser er oppdatert i ditt system. Her er det viktig å trekke frem at siden det ikke er en lokal installasjon så «rulles» oppdateringer på systemet ut fortløpende, noe som igjen betyr at det behovet for nedetid ved en oppdatering fjernes. Det er ikke behov for at konsulent skal utføre oppdateringen lokalt hos deg og man sparer derfor også kostnader knyttet til dette. Du vil med andre ord spare både tid og penger knyttet til oppdateringer/oppgraderinger av løsningen.

Hvordan aktivere lesebekreftelse på meldinger i Microsoft Teams 0

3. Effektivisering av arbeid

Med et skybasert regnskapssystem kan man jobbe litt enklere og smartere. Ved å automatisere administrative prosesser som fakturering, inn- og utbetalinger, fakturagodkjenning, reiseregninger, purring og inkasso, kan den ansatte bruke tiden på mer verdiskapende oppgaver. Kundepleie og kartlegge salgspotensialet hos eksisterende og nye kunder er oppgaver som ofte ikke får nok oppmerksomhet. Her får du en gyllen mulighet til å utvikle dine ansatte og øke vekst i din bedrift.


Ditt regnskap vil til enhver tid være oppdatert og tilgjengelig. Bedriften beslutningstakere vil kunne skaffe seg en fordel overfor deres konkurrenter ved å motta oppdaterte data direkte inn i beslutningsmodellene, og du trenger ikke sitte på kontoret for å få tilgang. Man kan man andre ord jobber hvor som helst, når som helst så lenge du har tilgang til internett.

Kristian blogg

 

4. Sikkerhet

Sikkerhet er blir mer og mer viktig for mange bedrifter, og slik burde det også være. Vi leser til stadighet om bedrifter som blir hacket eller forsøkt hacket. Ved å velge en skybasert løsning er det leverandøren som ivaretar mye av sikkerheten rundt løsningen. Jeg opplever ofte at de fleste bedrifter i Norge selv implementerer en lavere grad av sikkerhet enn hva en større leverandør har mulighet og økonomiske ressurser til, for eksempel Visma. Jeg opplever derfor at sikkerheten blir bedre ivaretatt med en skyløsning, det forutsetter selvfølgelig at bedriften selv også har gode sikkerhetsrutiner når man er i skyen. Spesielt knyttet til området brukerinformasjon, altså brukernavn og passord.

3 tips som kan gjøre din bedrift mer lønnsom i 2020 3

5. Integrasjoner

Et nettbasert regnskapssystem kan være med på å gjøre det enklere å integrere med andre løsninger. Du har kanskje andre gode løsninger du er godt fornøyd med i dag og ikke ønsker å skifte ut. For eksempel kan dette være løsninger innenfor innkjøp og varehandel, lagerstyring, salg, markedsføring eller HR. Det finnes derfor flere muligheter til å integrere dette inn slik at man for en god helhetlig løsning.

Hvordan bruke Lynmedlinger og Chat på Teams

6. Forutsigbare kostnader

Forutsigbarhet knyttet til kostnader er viktig. De fleste leverandører av skybaserte løsninger fakturerer pr. måned og man er ikke knyttet opp mot lange bindingstider. Faktureringsmodellen består ofte av at grunnbeløp i bunn for første bruker og deretter en lavere fast pris pr. bruker utover dette. Din bedrift vil til enhver tid vite hva det koster pr. måned og hva kostanden blir ved eventuelt nyansettelser i bedriften.

Oppsummering

Som nevnt er det mange gode grunner til at hvorfor akkurat din bedrift skal ta spranget ut i skyen med et skybasert regnskapssystem. Det viktigste å legge merke til er effektivisering i arbeid, fleksibiliteten og alltid oppdatert løsning et skybasert system vil kunne bidra med. Men, det er også viktig at bedriften, du og resten av de ansatte er klare for et skifte. Ikke alle er klare for en endring enda, men det er på god tid å starte tankeprosessen.

Ønsker du å høre mer om skybasert regnskap/ERP løsninger og finne ut om akkurat din bedrift er klar til å ta «spranget», ta kontakt med meg for en uforpliktende prat. Du kan også lese mer om noen av de løsninger vi tilbyr fra Visma på vår webside https://www.ags.no/visma/

Hvordan kopiere møter og avtaler i Outlook-kalenderen 7

 

Se flere artikler knyttet til skybaserte regnskap/ERP løsninger og digitalisering

Se flere tips på vår Youtube kanal

Se flere smarte og nyttige tips på vår YouTube kanal!
Vi legger til nye videoer hver uke, så følg med og abonner på kanalen vår. 

Du kan se flere tips på Youtube her

Følg med på Youtube kanalen vår

Ta kontakt med oss eller meld deg på

Nå kan du automatisk få ferske og spennende IT nyheter og tips fra vår blogg hver uke 

Ring oss på 33 29 10 00, send en e-post til dinitavdeling@ags.no eller bruk kontaktskjema.


Kontakt oss