Hvorfor trenger du backup av Microsoft 365 (webinar)

I dette webinaret skal du få svar på de 10 mest stilte spørsmålene om backup av Microsoft 365. Og ikke minst, hvorfor trenger du egentlig backup av Microsoft 365?

Se videoen her i denne linken eller i avspilleren nedenfor.

 

Hvem er Skykick og hva gjør dere?

Som gjest i webinaret har vi fått med oss Janette Dial fra Skykick som er en av markedets største leverandører av backup for Microsoft 365 for Microsoft partnere i Europa. Skykick leverer også migrerings verktøy i tillegg til backup, og har vært med som partner leverandør siden starten på Microsoft skytjenester.

 

10 ofte stilte spørsmål om Backup av Microsoft 365

Her har vi samlet de 10 av de mest stilte spørsmålene om backup av Microsoft 365 som vi får fra kundene våre. 

◾Hvorfor trenger jeg backup av Microsoft 365

◾Hvilke Microsoft tjenester er inkludert i backup?

◾Kan jeg ta backup av bare e-post?

◾Må alle brukere ha backup aktivert?

◾Hvor mye lagringsplass får jeg til å lagre Microsoft 365 backup?

◾Hvor lenge kan jeg lagre Microsoft 365 backup'en min?

◾Hvor lagres backup av Microsoft 365?

◾Er det enkelt å legge tilbake en backup?

◾Hvor mye koster backupen?

◾Hvordan installeres backup av Microsoft 365 i min bedrift?

 

Hvorfor trenger jeg backup av Microsoft 365?

Microsoft leverer kun en begrenset backup eller kopi av data som du har i Microsoft 365. Det betyr at Microsoft tar vare på data som du har slettet, eller versjoner av filene dine et et vist antall dager før de blir slettet. Her blir ofte slettede filer lagt i en "søple-bøtte" som tømmes etter 93 dager.  Du har altså mulighet til å hente de tilbake innen denne fristen men ikke etter.

For noen bedrifter vil dagene som Microsoft gir deg være nok, men for de fleste vil tryggheten med at data kan også legges tilbake også etter år og flere måneder være den beste og sikreste løsningen. 

I mange tilfeller oppdager man ikke at filer og dokumenter er borte før lenge i etterkant. Typisk etter en sommerferie f.eks, og da er det for sent dersom du kun har de innebyggede "backup'en" til Microsoft.

Med backup av Microsoft 365 aktivert vil du få reell backup av dine Microsoft 365 data som kan ligge lagret i flere år eller lengre dersom du ønsker. Du kan alltid hente ut data som er slettet eller versjoner av filer som du har lagret. 

 

Hvilke Microsoft tjenester er inkludert i Microsoft 365 backup?

Backup løsningen til Skykick som leveres til deg av AGS-IT-partner tar backup av alle Microsoft 365 tjenestene som ligger i abonnementet ditt.

  • Her får du backup av alt du har lagret i OneDrive.
  • Det du har lagret av data i Sharepoint.
  • Epost, kontakter og kalender i Outlook
  • Kanaler, filer og innhold i Microsoft Teams
  • Private kanaler i Teams
  • Struktur og rammeverk dersom du har laget en egen løsning i Sharepoint.

Hvorfor trenger du backup av Microsoft 365 (webinar) 2

Kan jeg bare ta backup av e-post?

Mange lurer på om du kun kan ta backup av e-post. Her er svaret ja, det kan du! Vi anbefaler i utgangspunktet alle å inkludere alle tjenestene i Microsoft 365 som OneDrive, Sharepoint, Teams i backup'en din for best sikkerhet. 

Noen kunder har hatt et spesielt fokus på å ha god backup av e-post. Årsaken kan være at tap av e-epost er ofte en viktig årsak for mange bedrift til å ønske å ta backup i utgangspunktet.

  • Her kan det være viktig kommunikasjon mellom deg og kunden på prosjekter som du er redd for å miste.  
  • Du har nøkkelpersoner i bedriften som økonomi, salg eller ledelse der epost kommunikasjon kan være sentralt i en sak eller tvist i ettertid som blir viktig.
  • Det er noe rimeligere og kun ta backup av e-post og ikke hele Microsoft 365 pakken.

NB! Her er det viktig å huske å styre riktig i forhold til GDPR

 

Må alle brukere ha backup aktivert?

Både ja og nei. Dersom du kun velger å ta backup av epost, kan du selektere hvilke brukere du vil ta backup av. Her kan du f.eks velge VIP personer i ledelse, økonomi eller styre dersom du kun vil ha backup av disse.

Det er viktig å få med seg at dersom du velger bort brukere, så får du ikke backup av data som er produsert av disse. Så tenkt deg nøye om dersom du vil ekskludere brukere.

I den moderne arbeidsplassen er det vanlig å jobbe sammen på dokumenter, i Teams, i OneDrive eller Sharepoint. Dokumentet er skapt av flere en en bruker, derfor kan det bli vanskelig å velge bort brukere uten å miste helheten i bedriften.

Vårt tips! Aktiver backup av hele ditt Microsoft 365 miljø for alle.

 

Hvorfor trenger du backup av Microsoft 365 (webinar) 3

 

Hvor mye lagringsplass får jeg inkludert?

I løsningen får du ubegrenset lagringsplass. Det vil si at du har backup av alt du har lagret av data i Microsoft 365 inkludert alle versjonene av filene du har lagret. 

Det er kun Microsoft som setter begrensninger i sine tjenester for hvor mye du kan lagre. 

For eksempel har du et tak på hvor stor postboksen du kan ha i Outlook. Du har også en grense for hvor mye du kan lagre i OneDrive fra Microsoft. 

Backup løsningen har ingen begrensinger, og tar backup av alle data også historiske data inkludert versjoner du har lagret av dokumenter eller regneark.

 

Hvor lenge kan jeg lagre Microsoft 365 backup'en min?

Du har i tillegg til ubegrenset lagringskapasitet også ubegrenset lagringstid med løsningen. Så i utgangspunktet kan du ha backup av dine Microsoft 365 så lenge du vil. 

Her er det noen nasjonale regler som oppfordrer deg til å f.eks. ha backup av data i 10 år. Men du bestemmer selv hvor lenge du ønsker å oppbevare backupen din. 

NB! Det kan være lurt å gjøre en vurdering om hvilke data og hvor lenge det er nødvendig å beholde backup. Dette er lurt i forhold til GDPR. Det er jo ikke i henhold til regler at du skal ta vare på epost til en ansatt i lengre tid opptil 10 år.

 

Hvorfor trenger du backup av Microsoft 365 (webinar) 4

 

Hvor lagres backup av Microsoft 365?

En superbra funksjon med backup som du får av Skykick og AGS IT-partner er at alle dine backupdata lagres i Norge. Ja det stemmer, du får full norsk backup av Microsoft 365.

De lagres på Microsofts Azure servere her i Norge.  Det gir en ekstra trygget og sikkerhet som passer fint med de fleste bedrifters sikkerhets-strategi.

 

Er det enkelt å legge tilbake en backup?

Ja, det er det. Du trenger ikke å legge tilbake f.eks hele e-post boksen din. Du kan hente ut enkelt eposter, eller enkelt dokumenter og filer som du savner i OneDrive. Du kan også legget tilbake samtaler i Teams.

Har du behov for å legge tilbake hele mapper eller filstruktur tilbake i tid, fordi de er slettet eller du har fått et krypterings-virus. Ja, så har du alt under kontroll. 

Det beste av alt er at vi gjør hele jobben for deg. Så lenge du har backup av din Microsoft 365 løsning via oss inkluderer vi alt av support fra oss i backup-tjenesten.

 

Hvorfor trenger du backup av Microsoft 365 (webinar) 5

 

Hvor mye koster backup av Microsoft 365?

Du får backup av Microsoft 365 i 3 forskjellige prismodeller fra oss.

Bare e-post

Den rimeligste utgaven tar kun backup av e-post. Her får du backup av kontakter, kalender og epost som du har lagret i Outlook. Du kan aktivere denne på alle eller kun utvalgte brukere. Backup har ubegrenset lagring, ubegrenset oppbevaring og lagres i Norge. 

Løsningen koster 35,- kr pr bruker. pr. mnd

Backup av Microsoft 365

Dette er den mest populære backup løsningen og dekker alle Microsoft 365 tjenestene dine. Her får du backup av Outlook, OneDrive, Sharepoint og Teams. Her får du også ubegrenset lagring av backup i Norge. Vi anbefaler at løsningen aktiveres for alle brukere for best backup.

Løsningen for hele Microsoft 365 pakken koster 50,- kr. pr. bruker. pr. mnd.

Backup av Microsoft 365 for utviklet Sharepoint løsning.

Har du en tilpasset SharePoint løsning utviklet og levert fra AGS IT-partner, har vi laget en utvidet backup-løsning som er spesialtilpasset deg. Her får du support fra vårt utvikler team som hjelper deg litt ekstra dersom rammeverket du har fått utviklet må legges tilbake fra backup.

Denne løsningen for Microsoft 365 + Sharepoint miljøet koster 79,- kr. pr. bruker. pr. mnd.

Hvorfor trenger du backup av Microsoft 365 (webinar) 6

Hvordan får jeg aktivert og levert backup av Microsoft 365?

Backup aktiveres og settes opp kostnadsfritt for deg og brukerne dine.

Det installeres ingenting på lokal maskin. Backup løsningen aktiveres og kobles til din eksisterende Microsoft 365 abonnement og settes opp av vårt kundesenter i løpet av noen få timer.

Du kan booke et teams møte med oss så tar vi en prat om backup av Microsoft 365. 

Eller du kan kontakte oss på start@ags.no eller ring oss på 33 29 10 20.

Kontakt oss       Book et Teams møte med din kunderådgiver  

Hvorfor trenger du backup av Microsoft 365 (webinar) 7