Forsidebilde

 

Digital utvikling

Visma har igjen tatt temperaturen på hvor langt norske bedrifter har kommet på sin digitaliseringsreise. Les Vismas Digitale Index 2018 og få råd om hva som skal til for å henge med på lasset i et stadig mer globalt marked.

 

Norske bedrifter kommer dårligst ut

I 2017 gjennomførte Visma en undersøkelse blant norske bedrifter om deres digitale modenhet. Sammenliknet med nabolandene Sverige og Danmark gikk Norge av med seieren med en digitaliseringsgrad på 46%.

I 2018 ble det gjennomført en ny undersøkelse som viser av norske bedrifter er dårlig på digitalisering. Sammenliknet med fjoråret har Norges digitaliseringsgrad kun økt med ett prosentpoeng. Sverige har hatt en økning på 7 prosentpoeng og Danmark har hatt en økning på 8 prosentpoeng som tilsvarer en økning fra fjoråret på mer enn 30%.

 

En undersøkelse om digital modenhet

Se videoen her i denne linken eller i avspilleren nedenfor.


Vi har fortsatt en lang vei å gå

Selv om vi er på vei i riktig retning, er det fortsatt kun 47% av norske bedrifter som har digitalisert de vanligste økonomiske og administrative prosessene.

Det er ingen tvil om at det er penger å spare på å digitalisere, så hvorfor er det så mange bedrifter som holder igjen? Alt som er nytt og ukjent er skummelt, og motstanden mot endring er ofte stor. Det er derfor viktig at vi IT-partnere og produkteiere som Visma, er med på å oversette det digitale språket på en lett forståelig måte.


«Det er viktig å forstå at digitalisering ikke er IT-løsningen i seg selv. Digitalisering handler om å endre, forenkle og automatisere måten man jobber på gjennom bruk av teknologi.» 

- Vidar Evensen, adm.dir. i Visma Consulting       

 

Over halvparten jobber fortsatt manuelt

Som nevnt i en av mine tidligere blogginnlegg er sending og mottak av elektronisk faktura og føring av reiseregning og utlegg i en digital løsning, et fint sted å starte din digitaliseringsreise. Likevel er det ifølge Vismas Digitale Index fra 2018 kun 44% som sender og mottar elektroniske fakturaer, og kun 41% som fører reiseregning og utlegg i en digital løsning.

Velger vi å se det fra den positive siden har det i disse to kategoriene vært den største prosentvise økningen fra fjoråret. Sending og mottak av elektroniske fakturaer har hatt en økning på ca. 17% og
føring av reiseregning og utlegg i en digital løsning har hatt en økning på ca. 24%.

 

På vei i riktig retning

Det er i Digital Index kartlagt digitaliseringsgraden i 13 ulike økonomiske og administrative prosesser. Selv om vi fortsatt har en lang vei å gå når det gjelder digitalisering av purring, inkasso og ferieønsker,
har vi kommet langt på vei med timeregistrering og godkjenning av fakturaer. 
71% av timene som blir registrert i norske bedrifter, registrert elektronisk i et timeregistreringssystem og 68% av bedriftenes innkommende fakturaer godkjennes i en elektronisk løsning for godkjenning.

 

Digital Index 2018

Finn ut hvordan din bedrift kan spare tid og penger. Les om flere av de største tidstyvene i din arbeidshverdag og finn ut hvordan du kan spare tusenlapper på å automatisere to av de mest dagligdagse prosessene.

Trykk her for å lese rapporten

web_1200x400_alt2 

Konklusjon

Det er ikke bare Vismas funn som viser at digitaliseringen i Norge går for sakte. EUs digitaliseringsindeks DESI viser at Norge har falt fra andre- til femteplass siden i fjor.

Administrerende direktør i Visma Software, Erlend Sogn sier følgende etter gjennomgang av årets rapport:

«Vi må jobbe smartere for å være levedyktige også i tiden fremover. Å digitalisere er et av de sterkeste virkemidlene til denne omstillingen. Både fordi digitalisering bidrar til at vi kan automatisere mange av dagens manuelle oppgaver og dermed kutte kostnader, men også fordi digitalisering gir oss bedre produkter og mer fornøyde kunder. Det styrker bedriftenes konkurransekraft»

Sett deg mål som beskriver fremtiden til din bedrift! Det er ikke lenger tid til å sitte på gjerdet og vente,
ta kontakt med oss i dag slik at vi kan bistå på din digitaliseringsreise.

 

Se flere tips på vår Youtube kanal

Se flere smarte og nyttige tips på vår YouTube kanal!
Vi legger til nye videoer hver uke, så følg med og abonner på kanalen vår. 

Du kan se flere tips på Youtube her

Følg med på Youtube kanalen vår

Ta kontakt med oss eller meld deg på

Nå kan du automatisk få ferske og spennende IT nyheter og tips fra vår blogg hver uke 

Ring oss på 33 29 10 00, send en e-post til dinitavdeling@ags.no eller bruk kontaktskjema.


Kontakt oss