2-Feb-20-2023-02-07-05-3666-PM
I dette innlegget skal du få se hvordan du enkelt kan administrere firmadata/info på en iOS eller iPadOS enhet.

Hva skjer med firmadata på mobile enher når en ansatt slutter i bedriften?

De fleste firma har ansatte som har Apple enhter som iPhone, iPads som sin bedriftsverktøy. Her brukes ofte den ansatts private Apple-ID. Men hvodan skal en bedrift ivareta brukervennlighet men samtidig passe på bedriftens data &informasjon.

Det er her administrert Apple-ID for bedrifter kommer inn.

Administrerte Apple-ID-er fungerer omtrent på samme måte som en Apple-ID, men de eies og kontrolleres av en bedrift eller av utdanningsorganisasjoner. Disse organisasjonene kan tilbakestille passord, begrense kjøp og kommunikasjon, for eksempel FaceTime og Meldinger, og angi tillatelser som er basert på roller for ansatte, lærere og elever.

For Administrerte Apple-ID-er er enkelte tjenester deaktivert (for eksempel, Apple Pay, iCloud-nøkkelring, HomeKit og «Hvor er?»).

 

Hvordan man enkelt administrere firmadata/info på en iOS eller iPadOS enhet
Bedriften din kan opprette administrerte Apple-ID-er som de ansatte kan bruke for bedriftsformål.

Administrerte Apple-ID-er er unike for bedriften og skiller seg fra Apple-ID-er som du kan opprette på egen hånd. Du kan tilknytte den administrerte Apple-ID-en din til den samme e-postadressen og telefonnummeret som du bruker til den personlige Apple-ID-en din. I motsetning til personlige Apple-ID-er er det IT-administratorer som bestemmer hvilke tjenester administrerte Apple-ID-er har tilgang til.

De ansatte kan bruke Apple-tjenester som iCloud og samarbeide med iWork og Notes, men siden administrerte Apple-ID-er kun er ment for bedriftsformål, er visse funksjoner slått av for å beskytte organisasjonen. Administrerte Apple-ID-er inkluderer også 5 GB iCloud-lagring. Siden administrerte Apple-ID-er ikke kan foreta kjøp, kan administratorer tilordne innhold til den administrerte Apple-ID-en eller tilordnede enheter.

Alle kontoer styres via firmaets

 

 Hvordan man enkelt administrere firmadata/info på en iOS eller iPadOS enhet

 

New call-to-action

Administratortilgang til bedriftskontoen din

Bedriften som utsteder den administrerte Apple-ID-en, eier kontoen. IT-administratorene dine kan få tilgang til kontoen din når som helst og gjøre følgende endringer:

  • begrense tilgang til kontoen din
  • fjerne kontoen din
  • oppdatere kontoinformasjonen din

 

 Hvordan man enkelt administrere firmadata/info på en iOS eller iPadOS enhet

 

 

Ha best mulig støtte for bedriften

iOS, iPadOS, macOS og tvOS støtter fleksible sikkerhetsregler og konfigurasjoner som er enkle å håndheve og administrere. Ved hjelp av disse kan bedrifter beskytte virksomhetsinformasjon og bidra til å sikre at de ansatte følger bedriftens regelverk selv om de bruker sine egne enheter, for eksempel som en del av et BYOD-program (Bring Your Own Device).

Bedrifter kan bruke ressurser som for eksempel passordbeskyttelse, konfigurasjonsprofiler, fjernsletting og MDM-løsninger fra tredjeparter for å administrere mange enheter og bidra til at bedriftsinformasjon sikres selv når de ansatte bruker sine egne enheter for å få tilgang til informasjonen.

I iOS 13 eller nyere, iPadOS 13.1 eller nyere og macOS 10.15 eller nyere har Apple-enheter støtte for en ny form for brukerregistrering spesielt utviklet for BYOD-programmer. Brukerregistrering gir brukerne flere muligheter med sine egne enheter, samtidig som det øker sikkerheten for bedriftens data ved å lagre dem på et separat, kryptografisk beskyttet APFS-volum (Apple File System). Det gir BYOD-programmer en bedre balanse mellom sikkerhet, personvern og brukeropplevelse.

 

Hvordan man enkelt administrere firmadata/info på en iOS eller iPadOS enhetSikkerhetspakke II

Vi hjelper deg med å aktivere Intune i Microsoft 365 slik at du får en komplett MDM (Mobile Device Management) system. En løsning for sikkerhets-administrasjon av PC, Mac og mobile enheter fra skyen. Nå kan du enkelt øke sikkerheten på alle enhetene i bedriften din.

New call-to-action

Jeg er interessert, ta kontakt med meg