I dette tipset skal du få se hvordan du tar skjermutklipp av hele nettsider med GRATIS utklippsverktøy i Microsoft Edge. Med dette trikset kan du ta bilde av lengre nettsider med bare noen få klikk.  

GRATIS utklippsverktøy i Microsoft Edge

I dette tipset skal du få se hvordan du kan bruke en GRATIS funksjon i nettleseren til Microsoft til å ta bilde av hele lengden på en nettside. Perfekt når du vil ta bilde av all informasjonen du finner på en spennende nettside. 

Eller du vil dokumentere eller lage en tøff veiledning med utgangspunkt i en side. Du kan også notere, tegne, dele, lagre eller lime bildet inn i et av programmene dine. Her er muligheten mange. 

Som alltid er det enkelt å få til selv.

 

Hvordan lage skjermutklipp av en hel nettside 1

 

Microsoft 365 + Microsoft Edge = Sant

Du kan starte opp Microsoft Edge slik som dette. Ja, for det er i nettleseren til Microsoft du finner denne smarte muligheten. Abonnerer du allerede på Microsoft 365 så er det verdt å prøve ut Edge. Den jobber godt med skytjenestene til Microsoft, kommer med innebygget kunstig intelligens i Copilot og har ekstra smarte sikkerhets-funksjoner som er verdt å få med seg.

 

Foran PC

 

Slik gjør du det!

Du kan begynne med å finne frem nettsiden du ønsker å ta skjermutklipp av. Her bruker jeg vår egen nettside som eksempel. Som du ser har den en passe lengde som du kan skrolle deg ned til, så den passer perfekt til å ta et bilde av.

La oss komme i gang.

 

Hvordan lage skjermutklipp av en hel nettside 2

 

Slik tar du skjermutklipp

Klikk først på de tre prikkene som du finner her helt øverst på menyen i Microsoft Edge. Deretter velger du Skjermbilde som du finner her litt lengre ned på menyvinduet. Nå er du klar til å ta bildet av hele nettsiden.

Bare se her.

 

Hvordan lage skjermutklipp av en hel nettside 3

 

 

Ta bilde av nettsiden

Her i menyvalget som legger seg ovenpå siden skal du klikke på… ja du gjettet riktig Ta bilde av hele nettsiden slik som dette.

 

Hvordan lage skjermutklipp av en hel nettside 4

 

 

Noter, tegn, del eller lagre

Har du gjort alt riktig skal du få en forhåndsvisning av utklippet der du også har mulighet til
tegne, eller gjøre markeringer på bildet.  Sjekk gjerne at magien har fått med seg alt du tenkte du ville ha med på skjermbildet. 

Her sier jeg meg fornøyd og klikker her på diskett ikonet for å lagre utklippet slik som dette.

 

Hvordan lage skjermutklipp av en hel nettside 5

 

New call-to-action

 

 

 

Her ser du resultatet

Da gjenstår det bare å sjekke ut bildet har og se om du er fornøyd. Ja, her ligger bildet klart i nedlastningsmappen.

Vær obs på at resultatet kan variere litt i forhold til hvilken nettside du tar utklipp av. Men det er en enkel metode for å få utklipp av hele nettsider.

Smart ikke sant.

 

Hvordan lage skjermutklipp av en hel nettside 6

 

Bonustips!

Her får du noen ekstra tips om Microsoft Copilot og noen tøffe tips på ting som du kan teste.

 

Få Microsoft 365 levert av AGS

AGS IT-partner har spisskompetanse i implementering og support av Microsoft 365. Vi hjelper deg med skreddersydde løsninger som kan øke produktiviteten og datasikkerheten i din organisasjon med de samme prisene som hos Microsoft.

New call-to-action

Jeg er interessert, ta kontakt med meg