Hvordan bruke Visma Sign - Digital signering 1


Slik bruker du Visma Sign for digital signering

I denne artikkelen skal du få se hvor enkelt du kan bruke Visma Sign for digital signering av dokumenter med Bank-ID.

Se videoen her i denne linken eller i avspilleren nedenfor.

 

 

Visma Sign - En løsning for digital signering med Bank-ID

I dette blogginnlegg skal du få se hvordan du kan bruke Visma Sign, og hvorfor det kan være en bra løsning for digital signering for din bedrift.

Visma Sign er en elektronisk signeringstjeneste som lar deg sende ulike dokumenter til kunde for elektronisk signering via Bank-ID.

Kontrakt


 

Stort behov for digital signering

I dagens samfunn er det mange avtaler, kontrakter, årsregnskap og annet som skal signeres av en eller flere parter. Hvorfor ikke gjøre dette elektronisk. Og du trenger ikke å benytte andre Visma-systemer for å bruke Visma Sign.


 

Tidkrevende med manuelle signeringsprosesser

Nøkkelpersoner i bedrifter som tar de viktigste avgjørelsene kan være vanskelig å få tak i. Å sende dokumentet som vedlegg på epost for deretter at den som skal signere må printe ut og signere og skanne dokumentet inn igjen og sende det tilbake er utrolig tidkrevende og kan i mange tilfeller gjøre at du må purre opp signering flere ganger pga. at denne prosessen er utrolig ut datert.

Personer fra Norge, Sverige, Danmark og Finland kan i dag signere på tvers av landene. Den som signerer, identifiserer seg via sitt lands BankID-løsning.

 

Slik bruker du Visma Sign

Last opp dokumentet direkte i nettleser for signering. Du kan sende forespørsel om signering via e-post, SMS eller du kan også integrere Visma Sign i din egen programvare. Ferdige meldingsmaler gjør det raskere og enklere å sende invitasjoner.

Skal du sende til mottakere som du benytter deg av ofte, kan du også lage og lagre egne mottakerlister. Du som avsender kan overvåke hele signeringsprosessen i sanntid og angi rekkefølgen dokumentene skal signeres.


Sikker løsning med Bank-ID

Personen som skal signere dokumentet du har sendt, må bekrefte sin identitet ved bruk av BankID. Denne to-trinns-autentiseringen er en tryggere løsning enn det vanlige penn og papir av den grunn at det er mye vanskeligere, nesten umulig, å forfalske.

Det samme gjelder dersom invitasjon til signering sendes via epost/SMS. Da sendes selve invitasjonen til signering via epost, og passordet som skal benyttes sendes via SMS.


agree-1238964

 

Sikker lagring i 7 år

Det som skal signeres er tilgjengelig for den som skal underskrive med en gang. Det ligger også hele tiden lagret i det digitale arkivet i syv år både for avsender og underskriver. Det er heller ikke mulig å gjøre endringer etter signering.

Enkel styring av rettigheter

Dersom din bedrift har mange ansatte som skal benytte signeringstjenesten kan det være hensiktsmessig og dele opp rettigheter slik at ikke alle har tilgang til alle dokumenter. I Visma Sign er det mulig å selv strukturere mapper og definere tilgangsrettigheter i forhold til bedriftens behov.

censorship-610101_1920-1

89% signerings effekt med Visma Sign

Denne signeringsprosessen fungerer meget effektivt både får den skal ha noe signert og for den som skal signere. Ifølge statistikken blir 89% av alle dokumenter sendt ut via Visma Sign signert innen 24 timer og 98% av alle dokumenter som har blitt sendt har endt opp med å bli signert.


Når passer det perfekt å bruke Visma Sign

Visma Sign har mange bruksområder, under ser du noen eksempler på dette.

Administrasjon

 • Akjsonærmøter
 • Regnskapsoppgjør
 • Styremøter
 • Mandater

Salgsavdelingen

 • Kjøpskontrakter
 • Ordrebekreftelser
 • Partnerkontrakter
 • Endringsdokumenter

HR -avdelingen

 • Arbeidskontrakter
 • Referanser
 • Oppsigelser
 • Taushetserklæringer

 

Integrer signering på din egen nettside uten koding

Du kan også lage profesjonelle webskjemaer ved hjelp av online editoren, (krever ikke at du kan koding) og publisere disse på din egen webside. Skjemaet er klart til bruk med en gang.

Som med alle nyere skytjenester har også Visma Sign sitt eget API, noe som gjør at du kan integrere tjenesten med dine egne tjenester og programvare.

webform-1

 

Hva koster Visma Sign - Digital signering

Visma Sign har ingen oppstartskostnader, bruker priser eller andre faste kostnader knyttet til tjenesten. Her betaler man kun for det man faktisk bruker tjenesten, altså pr. signering. Andre digitale tjenester adobe sign og docuSign har pr. måned.

 

Oppsummering

Kort oppsummert vil du kunne få en enklere, mindre tidkrevende, sikker og tilpasset signeringsprosess av ulike dokumenter og kontrakter.

 • Enkel og effektiv signeringsprosess
 • Sikkerhet ivaretatt gjennom BankID og 2-trinns-autentisering (e-post og SMS)
 • Digitalt arkiv for begge signeringsparter
 • Kontroller bedriftens tilganger gjennom adgangsrettigheter
 • Lagring av maler og mottakerlister
 • Gode integrasjonsmuligheter
 • Betal kun for det du bruker

 

Nå kan du prøve selv - 10 signeringen gratis!

Ønsker du selv å teste ut denne løsningen er det bare å opprette deg som kunde her, det tar kun 5 minutter, og du får de 10 første signeringer gratis.

 

Se flere tips på vår Youtube kanal

Se flere smarte og nyttige tips på vår YouTube kanal!
Vi legger til nye videoer hver uke, så følg med og abonner på kanalen vår. 


Du kan se flere tips på Youtube her

Følg med på Youtube kanalen vår

 

Ta kontakt med oss

Ønsker du å ta kontakt med oss for å ta en prat om Microsoft 365, sikkerhet eller drift av IT-tjenester så ring oss gjerne på 33 29 10 00, eller send en e-post til dinitavdeling@ags.no..

Kontakt oss