ERP

 

I dette innlegget skal vi se på de 7 mest stilte spørsmålene rundt Visma.net ERP

 

Hva er Visma.net ERP?

Visma.net ERP er et komplett, nettbasert økonomi og logistikk system i skyen. Skyen er et ord som hele tiden blir sagt. Skyen representerer en ny forretnings modell. Du slipper å tenke på store investeringer, servere og vedlikehold. Du betaler kun en månedlig sum for å benytte deg av programvaren du faktisk trenger. Du kan fleksibelt skalere brukere og funksjoner opp og ned etter behov. Oppdateringer skjer automatisk og gir deg ingen ekstra kostnader.

I korte trekk så betyr dette at man lenger ikke trenger å ha og tenkte på å ha en egen server in-house og alt dette medfører.

Se videoen her i denne linken eller i avspilleren nedenfor

 

 

 

 


De 7 oftest stilte spørsmålene rundt Visma.net ERP

Her skal du få se hvilke 7 spørsmål som går igjen etter kundemøter som gjelder Visma.net ERP som jeg ønsker å dele og besvare.

 1. Jeg har Visma Business/Visma Global idag eller et annet on-premise ERP system, er ikke dette bra nok?

  • Når det gjelder Visma Business og Visma Global så er dette selvfølgelig fullgode systemer. Og utvikling på disse er fortsatt i gang. Men igjen så er dette on-premise programmer som i tillegg til kostnad for selve programmet så trenger man en server for at man skal kunne kjøre disse. Dette medfører at man enten må leie en såkalt ASP server eller ha en egen server in-house. Dette medfører selvfølgelig en ekstra kostnad for dette, samt at man må legge til kostnader som oppstår når man f.eks skal oppdatere til siste versjon.

   Med et skybasert økonomi system som Visma.net ERP så trenger man ikke tenke på noe av dette. Systemet er tilgjengelig fra hvilken som helst enhet, og det er alltid oppdatert. 1. Hvor er mine data i Visma.net er plassert/lagret?

  • Datasenteret for Visma.net ERP er plassert i Amazon sin web tjeneste i region Stockholm. Så dine data er trygt lagret innenfor EU. 2. Hvordan flytter jeg mine data til skyen?

  • Per dags dato er det ingen innebygget funksjon for å automatisk importere eller overføre data til Visma.net ERP. Men avhengig av hvilket system du bruker i dag, finnes det 3.parts systemer som kan håndtere noe av dette. Her vil vi sammen med deg finne beste fremgangsmåte på hvordan man kommer igang.

 

 1. Hvor enkelt er det å integrere Visma.net ERP mot mitt logistikk system eller andre systemer?

  • Visma.net ERP tilbyr allerede i dag en markedsplass for integrasjoner mot 3.parts systemer. Og de fleste skybaserte systemene i dag har allerede åpne API’er som gjør det lett å integrere systemene mot hverandre.

   I tillegg har Visma.net ERP markedets sterkeste logistikksystem, som gir deg sanntidsbasert innsikt i hele verdikjeden.

   Uansett så ta en prat med oss rundt integrering av ulike løsninger.

 2. Er tjenesten sikker?

  • Data lagret i Vismas skysystemer lagres i datasentre i Europa og følger lokale europeiske forskrifter og krav om beskyttelse av datasikkerhet. Fysiske tiltak for å beskytte data inkluderer:

   Låst og alarmert med 24/7 overvåkning.Ekstern og intern videoovervåking og sporbarhet av tilgang til lokalene.MiljøkontrollAvbruddsfri strømforsyning testet regelmessig mot fiktive strømbrudd

   Tjenesten er i tillegg selvfølgelig sikret med 2 faktor autentisering for pålogging.

 3. Hva menes med 2 faktor autentisering?

  • Dette er en sikkerhetsapp på telefonen eller koder du mottar for å godkjenne innlogginger. Dette vil gjøre deres brukerinformasjon umulig å komme igjennom på, med mindre hackeren fysisk har enhetene til din ansatt og det korrekte brukernavn og passord. 4. Må jeg ha et skybasert ERP system?

  • Man må ingenting. Men i mange tilfeller så er det økonomi systemet som er årsaken til at man må drifte en egen server løsning. I dag blir flere skybaserte tjenester tilgjengelig og du bruker mest sannsynlig andre skybaserte systemer allerede i dag og som kanskje ikke snakker med dagens ERP system.

   Effekten av et skybasert ERP system er da at det snakker sammen med andre systemer, oppdateringer skjer automatisk og har ingen kostnad, så du slipper da å tenke på servere og vedlikehold. Og man betaler en fast sum per måned for å benytte deg av tjenesten. Forutsigbart og effektivt!


   .

 Øko system Visma net ERP


Vil du vite mer?

Med et optimalt og fungerende ERP system i skyen er man på god vei til å få automatisert prosesser som før var tidkrevende og ved å gjøre dette vil man frigjøre tid og ressurser som kan brukes på å skape vekst og verdiskapning i bedriften.

Hvis du ønsker å høre mer om Visma.net ERP kan du ta kontakt via vår hjemmeside, chat, telefon eller e-post.

 

Se flere tips på vår Youtube kanal

Se flere smarte og nyttige tips på vår YouTube kanal!
Vi legger til nye videoer hver uke, så følg med og abonner på kanalen vår. 

Du kan se flere tips på Youtube her

Følg med på Youtube kanalen vår

Ta kontakt med oss eller meld deg på

Nå kan du automatisk få ferske og spennende IT nyheter og tips fra vår blogg hver uke 

Ring oss på 33 29 10 00, send en e-post til dinitavdeling@ags.no eller bruk kontaktskjema.


Kontakt oss