Kun HP maskiner har HP Sureview og HP Surestart  

I denne episoden av The Hardware Show skal du få se 2 helt unike funksjoner som du bare finner på HP maskiner. Disse funksjonen mener HP sikrer deg og maskinen din mot innsyn og hacking. Men hva er det egentlig de går ut på?

Hva er HP Sure View?

Når du er på seminarer, kurs eller kjører kollektivtransport er det ofte at du oppdager at det er en eller flere personer som følger med på skjermen din.

Det er til tider ganske irriterende da det kan være anledninger hvor du jobber med sensitive data, kundeinformasjon, skriver inn passord eller leser e-post. Og da ønsker du sikkert ikke at noen andre skal se eller lese den informasjonen.

Hva er HP Sure View og HP Sure Start 3


Brysomme tilskuere

Når du pendler og kanskje unner deg fem minutter med gode tabloide nyheter hender det sikkert også at noen følger med på hva du leser. Det kan bli skikkelig brysomt.

Tenk deg om det fantes noe som gjorde at ingen kunne se hva som skjer på skjermen din. Du får får filtre som du kan klistre på skjermen, men det er bare tungvint og upraktisk.

HP laget Sure View for å hindre uønsket innsyn

HP har satt seg for å fikse det, og det har de klart. HP har bygget inn et filter inn i skjermen som de kaller HP Sure View. Du kan enkelt skru filteret av og på med denne tasten.

Hva er HP Sure View og HP Sure Start 1


Filtret hindrer innsyn fra sidene 

Så når du sitter og leser nyheter, e-post eller annet som du ønsker å skjule for et uønsket publikum, aktiverer du bare filteret. Da kan ingen følge med eller se hva som skjer på skjermen din. Nå kan du endelig jobbe sikkert i fred og ro.

Hva er HP Sure View og HP Sure Start 2 

 

Slik fungerer HP Sure Start

Det er mye hacking om dagen, og det er vanskelig å føle seg helt trygg. Det virker som nesten at uansett hva du klikker på så kan du bli hacka. Noe av det verste som kan skje ifølge HP er dersom BIOS’en din blir hacka. 

Hva er HP Sure View og HP Sure Start 4

 

Hva er egentlig BIOS?

BIOS er en liten programvare som klargjør all maskinvaren under oppstartsprosessen, og gjør det mulig for at Operativsystemer som f.eks. Windows kan starte opp.

Dersom BIOS blir hacka mener HP, at uvedkommende kan få tilgang til hele maskinen din, Windows, kamera, og disk. Hele greia.

Hva er HP Sure View og HP Sure Start 5 

 

HP har egen BIOS

Alle de andre PC produsentene kjøper gjerne BIOS software fra andre. Men HP har bestemt seg for å lage BIOS programmet selv, for å få bedre kontroll.

Hva er HP Sure View og HP Sure Start 6 

Ikke nok med en BIOS

De har også bestemt seg for å ha 2 BIOS versjoner på maskinene sine og ikke 1 som alle de andre har. Det er dette de kaller HP Surestart.

Hva er HP Sure View og HP Sure Start 7

 

Automatisk backup og gjennomretting av BIOS

Så dersom den hoved BIOS blir infisert eller angrepet så fungerer HPs SureStart-teknologien bak kulissene ved å gjenopprette datamaskinens BIOS innen 30 sekunder hvis den noen gang blir angrepet eller ødelagt. En slags automatisk backup.

 Hva er HP Sure View og HP Sure Start 8

 

HP Sure View og Sure Start på utvalgte HP modeller

Ikke alle av HP's modeller har innebygget HP Sure Start og Sure View. Ta gjerne kontakt med oss dersom du vil vite mer om hvilke modeller som kommer med disse funksjonene.

Hva er HP Sure View og HP Sure Start 10

HP har flere sikkerhetsfunksjoner

HP har også flere andre sikkerhetsfunksjoner som de inkluderer på sine maskiner

  • HP Sure Run
  • HP sure Recover
  • HP Sure Click
  • HP Multi-Factor Authentication

Du kan også finne mer informasjon om disse og flere sikkerhetsfunksjoner på HP maskiner her.

 

Vi leverer IT og skytjenester til norske bedrifter

Få en brukervennlig og enkel One-Stop-Shop for alt du trenger av IT-løsninger, skytjenester, support og IT-sikkerhet.

New call-to-action

Jeg er interessert, ta kontakt med meg