før-ferie-tips

 

Sommerferien er allerede i gang for flere og ved fellesferiens start i juli er det enda flere av oss som nyter late dager utenfor kontoret. For å unngå frustrerende telefoner fra kunder og kollegaer som venter på svar, kommer her en liten huskeliste du bør gå gjennom før du logger ut av kontoret før ferien. Etterpå kan du nyte feriedager med ekstra god samvittighet! 

 

1. Lag en fraværsmelding i Outlook

Sett opp en fraværsmelding i e-posten din. De fleste mailprogrammer gir deg mulighet til å enkelt lage en automatisk fraværsmelding, eller out-of-office-melding.

Hvis noen sender deg en mail er det med stor sannsynlighet at de vil ha en eller annen form for tilbakemelding innen rimelig tid.  Med en fraværsmelding får avsenderen umiddelbart beskjed om at du ikke er tilgjengelig, og kan ta standpunkt til om henvendelsen kan vente til du er tilbake eller om det må løses på andre måter.

Med noen enkle grep kan fraværsmeldingen bli gjort om til god service for kundene dine. En fraværsmelding bør inneholde følgende elementer:

  • Fraværets start og slutt.
  • Når kunden kan forvente svar på henvendelse.
  • Har kunden mulighet for å få tak i deg dersom det er svært viktig?
  • Er det noen andre i firma kunden kan kontakte?
  • Dine kontaktopplysninger.

Åpne Outlook -> Trykk fil -> Automatiske svar (fraværende)

 ferie

 

Legg inn tidspunkt for når du er fraværende -> skriv fraværsmelding -> Velg om den skal sendes Innenfor eller Utenfor Organisasjonen -> OK

 

ferie

 

2. Lag en fraværsmelding i kalenderen din

Legg inn din planlagte ferie tidlig i kalenderen din. Da unngår du unødvendig forespørsler fra kollegaene dine og de får en god oversikt over når du er tilgjengelig på jobb. Dersom du er en person som pleier å bli booket inn på prosjekter osv. er det også lurt å legge opp planlagt ferie relativt tidlig i kalenderen. Da er dine kollegaer godt forberedt på at du er vekke og kan planlegge prosjektene litt mer i forkant.

 

ferie Legg inn fraværsmelding i kalenderen din.

 

 

3. Skru av Push varsler på mobilen

I dag hvor 9 av 10 har en smart telefon, er det mange som også har mail på telefonen. Dersom du skrur av Push varsler i forbindelse med mail, velger du selv når du ønsker å oppdatere mailboksen din. Du får slappet av når du først har fri og slipper unødvendige stressmomenter i ferien din.

 

FullSizeRender

 

God nyhet for alle mobileiere!

Fra 15. juni 2017, trådte EUs nye felleseuropeiske regler om bruk av mobiltelefon i kraft. Dette er gode nyheter for alle som skal på reise i utlandet i sommer! De nye reglene innebærer at brukerne ikke skal betale ekstra for SMS, samtaler eller datatrafikk når de er på reise i andre EU/EØS-land. Med dette trenger du ikke lenger å være redd for å bruke mobiltelefonen på ferie. Du kan bruke den på samme måte som hjemme, uten å måtte være redd for å få en skyhøy faktura fra mobiloperatøren når du kommer hjem. Husk i midlertidig at ikke alle land i Europa er medlem av EU og EØS, så dette bør du sjekke opp på forhånd.

For de som har abonnementer med mye eller ubegrenset datatrafikk inkludert, kan mobiloperatør sette grenser for bruk i utlandet. Dette skal operatørene varsle om på forhånd, før abonnenten betaler ekstra for bruk i utlandet.

 

ferien

 

Pass opp for mobilbruk på fergene i ferien!

Dersom du skal reise med ferger, som for eksempel Danskebåten eller Kielfergen, bør du passe på ved bruk av data ombord. Her gjelder ikke de samme roaming kostnadene som til lands. Ute på sjøen går internettforbindelsen over satellitter, så i tillegg til noe treghet og enkelte begrensninger, kan det forekomme store ekstra kostnader. Det gjelder ikke bare databruk, men også samtaler og meldinger. Tjenesten på Color Line fergene leveres av Telenor Maritime og dette nettverket betjener deg ved å overføre din samtale og datatrafikk via skipets satellittforbindelse. Nettverket åpnes når skipet er til sjøs. Hvis skipet seiler tett på kysten, kan du bli koblet til en landbasert operatør.

Er du glad i musikk, er et godt tips å gjøre favorittmusikken din tilgjengelig offline før du skal reise. Da begrenser du bruk av data når du er ombord. Et annet godt tips er å sjekke med selskapet som tilbyr reisen, om de tilbyr mulighet for å forhåndsbetale tilgang til trådløst internett ombord. Her får du en rimeligere pris enn det du får med satellittdekning.

 

Vi ønsker deg en riktig god sommer!

For å få den mest optimale ferien, er det viktig å forberede seg mest mulig før den starter. Bruk de siste dagene på å prioritere hva du skal ha klart før ferien din starter, sett deg mål og etterstreb å ferdigstille det du har bestemt deg for å ha klart ved feriestart. Det er viktig at målet er realistisk slik at du ikke ender opp med å starte opp etter ferien med dårlig samvittighet for alt du burde ha rukket. Gå igjennom det du skal gripe tak i når du er tilbake fra ferie. Er det noen møter, dokumenter eller arbeidsplaner som skal være klare ganske kjapt etter ferien? Da er det lurt å legge grunnlaget og forberede til dette før ferien. Med dette ønsker vi deg en riktig god sommer.

 

AGS IT-partner holder åpent i hele sommer. Vi er åpent mandag til fredag, fra kl. 08:00 til 16:00.

Kontakt oss på Tlf 33 29 10 00, send en e-post til dinitavdeling@ags.no eller les mer på våre nettsider her.

Du kan også bruke kontaktskjema.


Kontakt oss