fianacial-planning-1

I denne blogg artikkelen så tenkte jeg vi skulle se på litt hvordan man har et system og en start side eller rettere sagt et start punkt å forholde seg til for alle de programmene man bruker rundt ERP, HRM og prosjekt styring i Visma.net

Jeg snakket litt om HRM systemet i forrige blogg, hvor vi så litt på de forskjellige systemene som en ansatte ser kontra en lønningsansvarlig.

I denne artikkelen så tenkte jeg å vise litt hvordan alt ser ut når man benytter seg av flere ulike systemer i Visma.net familien og hvordan alt er tilgjengelig fra en portal.

Se videoen her i denne linken eller i avspilleren nedenfor.

 

Vi kan først gå til selve innloggingen til Visma.net. Her har man mulighet for å sette på 2 faktor løsning, slik at man får den sikkerheten man trenger når man benytter seg av sky tjenester. Det anbefales sterkt at alle som benytter seg av tjenester man må logge inn på, spesielt sky tjenester, at man aktiverer 2 faktor tjenesten som følger med, eller legger på en ekstra tjeneste slik at man får denne sikkerheten.

 Visma net signin.png

Etter man har logget inn vil man komme til et oversikts bildet som viser alle de tjenestene man har tilgjengelig. Dette kalles Visma.net Home og vil se forskjellig ut fra bruker til bruker etter hvilke tjenester de har fått tilegnet seg.
 Visma net start bildet

 

Visma.net Admin

Her har man et administrasjons panel som heter Admin, hvor du administrerer firmaene dine, samt de ansatte. Inne i dette bildet får man raskt oversikt over hvor mange firmaer man har og hvor mange ansatte/brukere som ligger inne. Her inne kan man tilegne brukere roller på en enkel måte og man kan som administrator ha full oversikt over innloggingshistorikk.

admin_panel_1

Visma.net Approval

Videre i Visma.net Home så har man en flis som heter Approval og der vil du se alle dokumenter, slik som fakturaer, fravær, utleggsrefusjoner som trengs å behandles. Dette kan selvfølgelig gjøres enten på pc eller mobil. Og du blir selvfølgelig varslet om nye godkjenningsoppgaver.

approval

Visma.net Autoinvoice

Videre har man Autoinvoice. Her har man full oversikt over fakturaer som kommer inn som EHF og som blir sendt fra ditt firma. Her kan man i tillegg se om firmaet du mottar fakturaer fra faktisk sender til deg som EHF. Dette ser man utifra kolonnen som heter mottatt fra.

autoinvoice_1

Går man til fanen for sendte og man selvfølgelig benytter seg av send alt via autoinvoice. Vil man kunne se alle fakturaene man sender fra sitt firma og på hvilken kanal de blir sendt på, enten EHF, vedlegg eller pr. post. 

autoinvoice_2

Visma.net Autopay

Videre har man Autopay. Her har man oversikt over betalinger til f.eks leverandører som trenges å godkjennes slik at de blir automatisk sendt til banken og betalt. I tillegg har man full oversikt over inngående betalinger og historikk på utgående betalinger. Med Visma.net så går jo selvfølgelig dette av seg selv. Men det er veldig viktig at man har tilgang slik at man har oversikt skulle man ha behov for dette.

autopay

Visma.net Autoreport

Autoreport er portalen man har oversikt over alt som er blitt sendt inn av MVA-meldinger fra systemet eller A-meldinger. Igjen så går dette av seg selv fra selve ERP systemet når det gjelder MVA og lønnssystemet når det gjelder a-meldinger. Men her har man tilgang til alle backoffice systemene rett i Visma.net hvis det er noe man trenger å se nærmere på.

autoreport

 

Når det gjelder flisene for Calendar, Employees, og Payroll, så les gjerne dette blogg innlegget ved å klikke her. Her har jeg gått igjennom hva disse flisene gjør, og hvordan dette ser ut.

Visma.net Financials

Da har vi kommet til Visma.net Financials som er selve kjernen, nemlig ERP systemet. Under ser du et av mange mulige dashbord som man sette som startside for å få full oversikt over bedriftens økonomi.

Startside Visma net Financials Dashboard

Vil man benytte seg av et banebrytende og fremtidsrettet økonomisystem, med en logistikk funksjon som slår de andre konkurrentene med flere mils avstand, samt så mange automatiserte rutiner at regnskapet går nesten på autopilot. Så anbefaler vi sterkt at du tar en titt på Visma.net ERP.

Under kan man se hvordan et annet dashbord er bygget opp. Her kan man få oversikt over de neste fakturaene som er på kontrakts fakturering/abonnements fakturering. Samt nye inngående fakturaer. Status på hvor de forskjellige dokumentene ligger i godkjennings rutinen osv.

Startside Visma net Financials-1

Visma.net Insights

Så har man Visma.net Insights. En økonomidirektør eller økonomi ansvarlig vil kanskje noen ganger ha muligheten for å få en kjapp oversikt over bedriftens utvikling. Man vil kanskje også ha muligheten for å presentere de økonomiske tallene på en kul og effektiv måte. Det er her Visma.net Insights kommer inn. Her kan man selv lage egne dashbord eller benytte seg av de allerede mange ferdige innebygde dashbordene.

insights

insights_2

 

Til slutt har Visma.net Project Management. 

Visma.net Project Management, tidligere Visma Severa, gjør det enkelt å lykkes med prosjektbasert arbeid. Uansett om prosjektene i din bedrift er små eller store - kortvarige eller langvarige. Med Visma.net Project Management får du og dine kolleger et komplett verktøysett som gir full kontroll på ressurser, arbeidsflyt, tidsbruk og økonomi.

  • Full tilgang på nett og mobil
  • Dekker prosjektarbeid gjennom alle faser
  • Bygget for smidig navigasjon og visualisering

PM

 

Og det beste med Visma.net er at alt dette er sydd sammen, og er tilgjengelig fra en portal. Og selvfølgelig enten via pc eller mobil.

Kontakt oss idag hvis du har spørsmål rundt dette!

Til slutt jobb enkelt, jobb smart!

 

 

 

 

Se flere tips på vår Youtube kanal

Se flere smarte og nyttige tips på vår YouTube kanal!
Vi legger til nye videoer hver uke, så følg med og abonner på kanalen vår. 

Du kan se flere tips på Youtube her

Følg med på Youtube kanalen vår

Ta kontakt med oss eller meld deg på.

Nå kan du automatisk få ferske og spennende IT nyheter og tips fra vår blogg hver uke. 

Ring oss på 33 29 10 00, send en e-post til dinitavdeling@ags.no eller bruk kontaktskjema.

Kontakt oss