Slik bruker du enkel snareveien til skyen

Se hvordan du kan bruke en enkel snarvei til å flytte filer som ligger lokalt på PC’en din opp i skyen med Microsoft OneDrive eller Dropbox for bedrifter. Trikset fungerer både på Dropbox privat og for bedrift og  OneDrive som er skylagringstjenesten du får med i Microsoft 365 abonnementet ditt.

Lurt å flytte filer til skyen med OneDrive eller Dropbox

De fleste av oss lagrer filer, data og dokumenter på en lokal harddisk som det her. 

Å ha dokumenter og filer i skyen er smart, da har du alltid en kopi dersom PC’en plutselig ikke fungerer eller blir ødelagt.

I dette tipset skal du få se en snarvei som enkelt flytte filer som ligger lokalt på PC’en din opp i skyen.

Trikset fungerer nesten likt for brukere av Dropbox og Microsoft OneDrive. Men på et punkt fungerer Dropbox litt bedre. 

Hvordan flytte filer til skyen med OneDrive eller Dropbox 2


Slik gjør du det

La oss starte med en dette Word-dokumentet.

Det kan være ett enkelt Word dokument som du har lastet ned fra nettet, og som ligger her lagret i mappen med <nedlastninger> i Windows.

Hvordan flytte filer til skyen med OneDrive eller Dropbox 3

 

Høyreklikk og flytt filen

Alt du trenger for å utføre trikset er å høyreklikke på ikonet på filen du vil flytte til skyen. Nå får du frem en standard fil-meny i Windows. Her vil du se at du har snareveier som kan flytte filen både på OneDrive Og Dropbox.   

Velg hvilken av disse sky-tjenestene du vil flytte filen til, og vipps så er filen flyttet til enten OneDrive eller Dropbox valget.

Filen ligger nå lagret på hovedmappen enten i Dropbox eller OneDrive. Ønsker du å flytte den videre inn i en mappestruktur, kan du gjøre dette på vanlig måte.

 

Hvordan flytte filer til skyen med OneDrive eller Dropbox 4Slik flytter du flere filer av gangen

Har du flere filer kan du flytte disse på samme måte.

  • Du trenger bare å markere alle dokumentene du vil flytte over.
  • Høyreklikk på utvalget.
  • Velg flytt til f.eks Onedrive på samme måte som tidligere.

 

Hvordan flytte filer til skyen med OneDrive eller Dropbox 5

 

New call-to-action

 

Flytting av mapper utgjør forskjellen

Har du både filer og mapper som du vil flytte over kan du bruke samme fremgangsmåten som over. Men her er det verdt å merke seg at trikset kun fungerer på Dropbox Privat og Dropbox for Bedrifter.

OneDrive vil ikke flytte innholdet i mappen, men det gjør Dropbox foreløpig. Microsoft vil sikkert omsider gjøre det mulig og også flytte mapper via snareveien. 

Hvordan flytte filer til skyen med OneDrive eller Dropbox 6

 


Du kan oppnå store fordeler ved å bruke filer i skyen

Lagrer du filer og data på lokale enheter som PC og server idag, kan det være lurt å lage en strategi for flytte disse opp på en av de anerkjente tjenestene i skyen. Abonnerer du allerede på Office 365 eller Microsoft 365, så har du skylagring inkludert i tjenesten. 

 Ønsker du å vite mer om forskjellene mellom Dropbox og Office 365, og hvilken tjeneste det lønner seg for deg å bruke?  AGS IT-partner sertifisert partner på begge tjenestene. 

3 fordeler du får med sky-lagring

Å ha dokumenter og filer i skyen er smart, da har du alltid en kopi dersom PC’en plutselig ikke fungerer eller blir ødelagt.

Du kan enkelt dele filer med andre via delings-funksjonen som du finner på begge tjenestene. Da er det .f.eks enklere å dele store filer som du ikke får sendt på e-post eller hele mapper som dere kan jobbe sammen på. Se video eksempler hvordan du enkelt deler filer eller mapper.

Ved å bruke en fillagringstjeneste slipper du å bruke VPN og andre knotete metoder for å få tak i filene dine. Du har alltid filene du trenger med deg synket ned på PC'en eller mobilen Se hvordan du kan velge hvilke filer du vil synke ned i dette eksemplet. 


Hvordan flytte filer til skyen med OneDrive eller Dropbox 7

 

Se flere magiske OneDrive og Dropbox tips her

Her finner du 5 tøffe tips som du kan bruke på OneDrive eller Dropbox. Ta kontakt med oss dersom du vil vite mer om hvordan du kan bruke Dropbox eller Office 365 til effektivisere bedriften.

Dropbox for bedrifter

Dropbox for bedrifter er sannsynligvis den beste filserveren i skyen. Brukervennlig og som gir deg mest lagring for pengene. Dropbox en skybasert lagringsløsning som lar deg lagre, dele og samarbeide på filer med kolleger og kunder. Med Dropbox for bedrifter får du nesten ubegrenset lagringsplass, avansert sikkerhet, administrasjonsverktøy og prioritetssupport fra AGS.

New call-to-action

Jeg er interessert, ta kontakt med meg