smb-i-nettskyen

Vårt gjesteinnlegg i dag har vi hentet fra Olav Raaen som er Salgssjef Nettsky hos Microsoft Norge. Dette innlegget kommer opprinnelig fra Microsoft's egen blogg men vi har fått godkjent for å bruke det på vår blogg også. Vi har hatt med Olav Raaen tidligere på bloggen vår og han har også vært en aktiv og populær foredragsholder på våre seminarer.

Et åpent brev til norske SMB bedrifter av Olav Raaen

Det er ikke alltid lett å være en liten bedrift. Med små budsjetter og lite ressurser er det ofte en utfordring å få gjort alt man trenger for å kunne konkurrere om kundene. Ikke minst er det ofte vanskelig å konkurrere med de store selskapene som kan investere i profesjonelle reklamebyråer, PR-rådgivere og avanserte IT løsninger.

Dette er også viktig for Norge, når vi vet hvor stor SMB sektoren i Norge er. Halvparten av alle arbeidstagere i Norge jobber i en bedrift med mindre enn 50 ansatte. Svært få av disse har en profesjonell IT-løsning, noe som gjør at mange SMB bedrifter står uten mulighet for å samarbeide internt og med andre og å være effektive i hverdagen. Det har også ofte vært kostbart å få bistand av en IT-forhandler. Noen som kan gi de gode rådene om hva som er lurt og ikke minst hjelpe til med å sette opp en løsning, bare for dere.

Dette er nå på vei til å bedres. Nå kan nemlig du ta i bruk samme IT løsning som de aller største, for en lav månedlig kostnad per bruker. Vi har også over 400 forhandlere rundt omkring i Norge som kan hjelpe til med å sette opp løsningen tilpasset akkurat ditt behov, mange av de spesialisert på mindre bedrifters behov og lommebok.

Alt dette er mulig fordi IT nå leveres på en helt ny måte! Det er slutt på tiden hvor du måtte installere og sette opp produktene. Nå leveres IT som en tjeneste, og du som kunde kan bare abbonere på bruken og forhandleren din kan bistå mange kunder mer effektivt bl.a. forde de slipper å gjøre så mye lokalt. Du har fortsatt den kjente PC’en din, men alt av programmer leveres direkte fra Microsoft, akkurat slik du allerede er vant til å bruke andre nett-tjenester som Hotmail eller Facebook.

Denne revolusjonen er godt igang (Som jeg også beskriver i dette innlegget). Det er allerede over 10.000 norske bedrifter som har tatt i bruk nettskyprodukter fra Microsoft. Det betyr at det i Norge idag er mange tusen bedrifter som opplever en mer produktiv og effektiv hverdag. Det er bra nytt for oss alle.

Sammen hjelper vi til med å modernisere norske SMB. Sammen løfter vi Norge til neste nivå!

Olav Raaen
Olav Raaen
Salgssjef Nettsky
Microsoft Norge

Vil du høre mer av Olav kan du benytte sjansen den 8.Mai da han vil være en av foredragsholderne på vårt Vårseminar. Er du interessert i å komme på seminaret så trenger du bare å fylle inn kontaktskjema under.