phone-4060860_1280

 

Hvorfor registrerer bedriften tid?

En av de viktigste grunnene for at bedrifter fører timer er de statlige reguleringene. Men bedriftene har også egne behov som gjør at timeføringen blir viktig. 

 

Statlig regulering

Hvis vi starter med å ta for oss noen regler finner vi fort ut at timeregistrering er viktig.

I bokføringsforskriften er det krav om dokumentasjon av medgått tid, og i arbeidsmiljøloven er det krav om å føre oversikt over arbeidstiden til den enkelte arbeidstaker. Det er også tilleggsbestemmelser og særlige regler for enkelte næringer og bransjer som må følges.

Det er derfor viktig å finne et system for timeregistrering, som passer din bedrift!

 

Bedriftens behov

For at bedriften skal holde god oversikt over de ansattes utførte timer, er det viktig å ha en fast rutine for timeregistrering.

 • Hvordan ønsker bedriften at timene skal registreres?

Kanskje ønsker bedriften å holde oversikt over hvor mange timer som er ført på ulike prosjekt og aktiviteter, og hva som er fakturerbar tid og interntid.

Det er selvfølgelig ikke alle ansatte som trenger å registrere timer, men jobber du overtid eller utfører en jobb som skal faktureres, skal timene dokumenteres. Og kanskje er det en eller flere i bedriften som skal godkjenne dine overtidstimer før de overføres til økonomi- og lønnssystemet.

 

Ansattes behov

I tillegg til å ha et sted å føre timer, trenger den ansatte et sted å registrere fravær og ferieønsker. Det er også en stor fordel hvis den ansatte selv enkelt kan se sin timebank med oversikt over hvor mange timer som er ført inn og om det eventuelt er noe til gode.

 

5 gode grunner til å velge digital timeliste

Se videoen her i denne linken eller i avspilleren nedenfor.


 

Hvilken funksjonalitet trenger du?

Når du skal gå til anskaffelse av et timeregistreringssystem er det viktig å kartlegge hvilke funksjoner du er på jakt etter.

 

Hvordan vil et avkrysningsskjema se ut for deg?

Kryss av for dine behov:

 

Visma.net Time

Registrering av timer, overtid og fleksitid samt fravær og ferie har aldri vært enklere. De ansatte fører timer på mobil og nett, ledere godkjenner like enkelt og timene sendes automatisk inn i lønnssystemet. Om ønskelig kan man fordele timene på prosjekter/aktiviteter, og få oversikt over hva det brukes tid og ressurser på.

Visma.net Time inngår i lønnssystemet Visma.net Payroll, et nettbasert lønnssystem for små og store bedrifter. Det kan også integreres med Visma Lønn og Huldt & Lillevik Lønn.

 

Er du i målgruppen?

Visma.net Time passer for alle kunder, uavhengig av bransje, som har behov for fraværsregistrering og timeføring.

Les mer her: https://www.visma.no/lonn/timeregistrering/

 

Visma Tid (minTimeliste)

Har de ansatte fastlønn og timebank? Er timer grunnlag for fakturering? Trenger du oversikt over tidsbruk per prosjekt? Da er kanskje Visma Tid produktet for deg.

I Visma Tid har du som leder alltid oversikt over timer, ferie og fravær. Og du vil se oppføring av tidsbruk per prosjekt, opp mot budsjetterte timer. Kontrollerte og godkjente timer blir lønnsberegnet med riktig tillegg og er sømløst integrert med faktura og lønnssystem.

De ansatte som fører timer får tilgang til en portal med full oversikt på sine registrerte timer, manglende timer og timer som er jobbet ekstra, i tillegg til ferie og fravær. Timebanken viser til enhver tid hvor mange timer som er ført inn, hvor mange som er tatt ut og hvor mye du har til gode.

For å gjøre det enklere for en leder og holde oversikt, kan det settes opp autoregler for overtid, timer til timebank, tillegg og avspasering.

 

Er du i målgruppen?

Visma Tid (minTimeliste) passer for alle som har behov for å registrere timer, uansett bransje.

Les mer her: https://mintimeliste.no/

 

SmartDok

SmartDok er utviklet for entreprenørbransjen og gir deg full oversikt over prosjektene dine. Resultatet er en forenklet arbeidshverdag og økt lønnsomhet.

SmartDok er basert på 10 moduler der du som kunde kan velge en eller flere av disse. Trenger din bedrift et system for Timeregistrering, HMS/KS, Maskin og service, Vare og transport, Elektronisk mannskapsliste, Verktøyoversikt, Rodeliste, Ressursplanlegger, Ordre eller Kjørebok, kan SmartDok være systemet for deg.

All informasjon som registreres i SmartDok lagres i skyen. På den måten kjenner ledelsen til enhver tid status på mann og maskin. Som gir et riktigere grunnlag for å beregne faktura og lønn.

De ansatte vil med en app ha full kontroll over eget timeforbruk og god kontakt med ledelsen. De kan også registrere fravær og sende inn feilmelding på maskiner.

 

Er du i målgruppen?

SmartDok er utviklet for bygg- og anleggsbransjen og er en perfekt løsning for deg som hater papirarbeid, men elsker å bygge!

Les mer her: https://www.smartdok.no/

 

Visma.net Project Management

I Project Management får du alle prosesser fra salg til fakturering i et og samme system. Du får full kontroll på inntekter og kostnader og systemet kan kobles opp mot lønn og ERP systemer.

De ansatte som fører timer vil lett kunne registrere sin tid på en pc eller via en app som kan lastes ned på mobil og nettbrett. De har i tillegg full oversikt på egen flexisaldo og fravær.  

 

Er du i målgruppen?

Visma.net Project Management passer godt for arkitekter, ingeniører, kunnskapsbaserte bedrifter, konsulenter, kreativ bransje og IT bedrifter.

Les mer her: https://www.visma.no/prosjektstyring/prosjektstyringsverktoy/

  

5 grunner til å ikke bruke digital timeregistrering

I forbindelse med at jeg skrev dette blogginnlegget kom jeg over en morsom artikkel som hadde noen gode tips til deg som ønsker å bruke mye tid på timelistene! Så hvis du er en av de som stadig leter etter gode unnskyldninger til hvorfor din bedrift ikke trenger et timeregistreringssystem, anbefaler jeg deg å lese videre.

 

 1. Dere trenger ikke alle fakturerbare timer

  Hvis en ansatt glemmer å notere 30 minutter fakturerbar tid hver dag, koster det "kun" cirka
  70 000 kr. i året. Det er vel bare lommerusk?!

 2. Det er morsomt og utfordrende å tyde håndskrift!

  Din drøm om å være Indiana Jones går i oppfyllelse hver gang du vandrer inn i papirjungelen og forsøker å tyde de ti ulike skriftspråkene til gutta i feltet, for å komme fram til skatten på enden av stien: Grunnlaget for faktureringen!

 3. Manuell summering av timelister holder hjernen i gang

  Det å la datamaskiner og mobiltelefoner kalkulere for deg er sløsing av batteri. Hold hjernen i toppform ved å gjøre all summering selv, av timelister så vel som i dagligvarebutikken. De bak deg i køen kan pent vente.

 4. Du får mase mer på dine ansatte

  Daglige telefoner og e-poster til dine ansatte for å minne de på å kjøre innom kontoret med timelistene er sosialt og gøy for alle parter. Biler, og ikke minst drivstoff, er som kjent til for å brukes, og en halvtime hver dag brukt på å levere timelister i stedet for å jobbe hos en kunde utgjør ikke så mye likevel (se punkt nr. 1).

 5. Timelister på papir bidrar til spenning

  I en rutinepreget hverdag er det viktig å finne spenning hvor man kan. Det å vite at en kaffekopp hvert øyeblikk kan falle overende og tilintetgjøre arbeidsgrunnlaget for hele bedriften den siste måneden, gir deg en type spenning som ikke kan kjøpes for penger.

 

Konklusjon

Bedre kontroll på timene gir høyere faktureringsgrad, bedre resultater og bedre tid. Så hvis du ønsker å få hjelp til å finne et digitalt timeregistreringssystem som passer for din bedrift, ta kontakt med oss i dag så vil vi hjelpe deg!

 

Se flere tips på vår Youtube kanal

Se flere smarte og nyttige tips på vår YouTube kanal!
Vi legger til nye videoer hver uke, så følg med og abonner på kanalen vår. 

Du kan se flere tips på Youtube her

Følg med på Youtube kanalen vår

Ta kontakt med oss eller meld deg på

Nå kan du automatisk få ferske og spennende IT nyheter og tips fra vår blogg hver uke 

Ring oss på 33 29 10 00, send en e-post til dinitavdeling@ags.no eller bruk kontaktskjema.


Kontakt oss