I dette innlegget og videoen skal du få vite mer om hva som kjennetegner en AI-ready PC, og hva du bør se etter når du skal kjøpe deg en ny PC. Vi har fått med våre venner i Lenovo til å gi deg en komplett guide.  

AI-Ready PC! 

Men hva kjennetegner egentlig en AI PC og hva betyr det at den er AI-Ready? I denne videoen og artikkelen skal du få se hvordan AI benyttes av hardware leverandørene til å forbedre brukeropplevelsen din på den nye maskinen din. 

Du skal også få se hvordan en NPU forbedrer og integrere AI i skyen med PCen din, og hvilke fordeler du får når du gjør det.

 

7 beste teams tipsene 2022-1

 

Hva er en NPU prosessor

Det som skiller en normal PC fra en AI PC er at maskinen har en NPU prosessor. En NPU-prosessor (Neural Processing Unit) er en spesialisert krets designet for å akselerere oppgaver relatert til kunstig intelligens (AI) og maskinlæring (ML).

Den fungerer ved å avlaste den tradisjonelle CPUen (Central Processing Unit) og GPUen (Graphics Processing Unit), slik at de ikke må jobbe like hardt med AI-oppgaver som lyd, bildebehandling og talegjenkjenning.

 

NPU

 


Hva gjør en NPU da?

Fordelene med en NPU er at den raskere og mer effektiv kan utføre AI-drevne oppgaver. Typiske eksempler på slike oppgaver er språkforståelse når du bruker AI til å lage tekst eller utføre funksjoner i programmene dine. 

NPU brukes også til å optimalisere kamera når du er i Teams møter eller redusere bakgrunnsstøy og gjøre lyden klarere for den du har møte med.
En NPU prosessor kan også benyttes til billedbehandling og gjøre maskinen din mer sikker 

 

Johoo

 

Hvilke fordeler får du med en PC som har en NPU prosessor

Har du en AI Ready PC med en NPU er det to ting du vil merke deg. Det ene er bedre energieffektivitet og lengre batteritid for maskinen din. Det andre er at AI operasjoner vil gå mye raskere. 

 

New call-to-action

 

 

Derfor vil en AI PC bli raskere

På "dagens" maskiner uten en NPU vil prosesseringen foregå i skyen. Det er derfor maskiner bruker tid til å tenke seg om når du bruker eller Copilot eller ChatGPT.

Med en NPU vil denne prosessering skje lokalt. Når du f.eks spør Microsoft Copilot om å lage en tekst til deg vil dette skje via NPU slik at maskinen slipper å bruke ressurser og tid i skyen. Derfor får du raskere svar og maskinen bruker mindre ressurser i skyen.

 

Fredagstips 2

 

 

AI-Ready PC med egen Copilot tast

Som et symbol på denne symbiosen har Lenovo og andre PC leverandører laget en egen Copilot tast på de nyeste modellene som er AI Ready. Et godt kjennemerke på om maskinen du ser på er AI ready er altså at den innholder en NPU og en Copilot tast.

 

 

Konklusjon

Hvis du vurderer å kjøpe en ny datamaskin og lurer på om du bør velge en med NPU, avhenger svaret av hvordan du bruker datamaskinen din. For dagligdags oppgaver kan dagens CPUer og GPUer være tilstrekkelige, men ønsker du å bruke for AI-intensive applikasjoner som f.eks Copilot i Microsoft 365 kan en NPU gi betydelig ytelsesforbedring.

 

Få Microsoft 365 og Copilot lisenser levert av AGS

AGS IT-partner har spisskompetanse i implementering og support av Microsoft 365. Vi hjelper deg med skreddersydde løsninger som kan øke produktiviteten og datasikkerheten i din organisasjon med de samme prisene som hos Microsoft.

New call-to-action

Jeg er interessert, ta kontakt med meg