Slik-deler-du-internett-fra-mobilen-på-en-iPhone-eller-Android-Thumb-2


Slik kan du enkelt dele internett fra mobilen

Visste du at du kan dele internett fra mobilen din, eller bruke den som et lite modem?  Ved å bruke mobiltelefonen din som modem kan du enkelt dele nettet slik at du og flere andre kan koble deg på med PC eller nettbrett. Perfekt hvis du er i et møte, er på hyttetur, i båten eller på stranda. Dersom du har barn i hus, kan du ved hjelp av mobilen gi de internett selv om dere ikke har internett tilkoblingsmuligheter. Du kan også bruke den som en reserveløsning hvis internett er nede. I ukens mobiltips viser vi deg hvordan på både iPhone og Android.

Se videoen her i denne linken eller i avspilleren nedenfor.Slik gjør du det på iPhone

Velg  <Innstillinger> etterfulgt av <Mobilnett> og deretter <Delt internett>. Noen iPhone har <Delt internett> som en hurtigtast slik at prosedyren blir <Innstillinger> etterfulgt av <Delt internett>. Skru nå på <Delt internett>. Mobilen din blir nå søkbar og de som skal koble seg på kan nå se etter det delte nettverket ditt ved hjelp av Wi-Fi og Bluetooth under navnet <iPhone>. Velg så <iPhone> i Wi-Fi-instillingene på enheten som kobles på. Oppgi passordet fra din iPhone når du blir bedt om det. Dette passordet kan du også endre personlig for en enda sikrere oppkobling. Skru av <Delt internett> ved å trykke på samme knapp som når du slo den på. Da vil de som er koblet på din mobil bli koblet fra ditt delte internett.

dele internett fra mobilen


Slik gjør du det på Android

På Sony Z5 går du inn på <Innstillinger> velger <Mer> og deretter <Tilknytning og trådløs sone>. Trykk på <Innstillinger for flyttbar Wi-Fi> etterfulgt av <Konfigurer trådløs sone>. <SSID for nettverket> kan du velge å sette inn ditt personlige navn på nettverket ditt. Passordet som må oppgis for de som ønsker å koble seg på, står på samme side. Du skur av delt internett på samme knapp som du aktiverte det. Da vil tilkoblede enheter bli koblet fra.

dele internett fra mobilen

 

Se flere tips på vår Youtube kanal

Se flere smarte og nyttige tips på vår YouTube kanal!
Vi legger til nye videoer hver uke, så følg med og abonner på kanalen vår. 

Du kan se flere tips på Youtube her

Følg med på Youtube kanalen vår

Ta kontakt med oss eller meld deg på

Nå kan du automatisk få ferske og spennende IT nyheter og tips fra vår blogg hver uke 

Ring oss på 33 29 10 00, send en e-post til dinitavdeling@ags.no eller bruk kontaktskjema.


Kontakt oss