data-1590455_1280

 

Bruker du en datamaskin når du jobber, er dette noe som angår deg! Med en arbeidsdag som går i ett og jobb som går på tvers av ulike systemer, er det viktig å holde hodet kaldt når det gjelder håndtering av sikkerheten. Her får du noen enkle og effektive råd for å bedre sikkerheten i arbeidet du gjør.

Vær obs når du leser e-post 

Det er fort gjort å gå på en "IT-smell" dersom hodet ikke henger helt med når e-posten du nettopp åpnet inneholdt skumle linker, eller så ut som den kom fra noen du kjente. Det finnes utallige svindelmetoder og de enkleste av disse foregår faktisk per e-post. Les derfor e-postene du mottar nøye, og spesielt om det er forespørsel om betalinger. Dersom e-posten formuleres med en fremtoning i retning av tillitt, trussel eller fristelser, så er dette kjente tegn på svindelforsøk. La det bli en god vane å lese e-post hvor det anmodes om overføring av penger to ganger og kontroller nøye betalingsinformasjonen og faktura mot tidligere transaksjoner.

 

Dette er kjennetegnene man må være oppmerksom på ved svindelforsøk

  • Hvis du mottar en e-post eller SMS hvor du blir bedt om å overføre penger uten videre dialog med vedkommende.
  • Hvis overførselen av beløpet haster.
  • Hvis e-post adressen ser mistenksom ut.
  • Hvis dette ikke er vanlig prosedyre og fremgangsmåte fra vedkommende.
  • Hvis det forekommer unormale elementer, som for eksempel manipulerte fra-felt og svar-felt og bruk av .com i stedet for no.
  • Hvis e-posten innehar unormalt mye skrivefeil og dårlig språk.

 

Husk å oppdatere

For å ivareta din datasikkerhet, er det viktig å holde operativsystemet og programvaren oppdatert. Nyere produktversjoner har tettet flere sikkerhetshull enn eldre versjoner. De har også stort sett flere og bedre sikkerhetsfunksjoner. Husk at selv de beste produktene har feil og sårbarheter som kan utnyttes av angripere på internett. Er du systemeier bør du etablere et sentralt styrt regime for oppdatering av applikasjoner, operativsystemer og firmware.

 

Ha antivirus installert på maskinen din

Det enkleste du kan starte med, er å sikre deg og maskinen din med et godt antivirusprogram som gjerne har en innebygget brannmur som beskytter deg mot kjente og ukjente trusler. Vi anbefaler det nyeste på markedet, som er Panda Adaptiv Defense 360. Den gir deg en komplett og integrert endepunkts beskyttelse, deteksjon, respons og utbedring for alle typer trusler. Løsningen er også en av få som gir god beskyttelse mot flere typer Cryptolocker virus. Les gjerne mer på våre nettsider her.

 

Ta Backup og sikkerhetskopi jevnlig

For å beskytte deg mot fremtidige angrep er det noen vesentlige ting du bør ha på plass, Backup er en av de. Ved å ta jevnlig Backup av viktige filer vil du ved et eventuelt angrep ha mulighet til å hente opp gamle filer ved hjelp av backup programmet ditt. Vi anbefaler at du har minst en Backup ut av huset, der filene dine blir lagret sikkert i en Backupsentral i nettskyen. Den er rask å hente opp igjen dersom uhellet skulle være ute! Les mer om våre Online Backup løsninger her. 

 

Prioriter din datasikkerhet

Et siste tips fra oss, er å prøve og lage gode rutiner og faktisk prioritere det i hverdagen. Datasikkerheten kommer ikke av seg selv, dette må du sette i gang tiltak for på egenhånd. Er du i posisjonen der du ikke klarer å lage gode rutiner selv, er det ingen skam å be om hjelp.

 

Kontakt oss 

Er du litt rådvill og trenger bistand når det gjelder valg som angår din datasikkerhet, hjelper vi deg gjerne! Ønsker du å legge inn forespørsel, ring oss på Tlf 33 29 10 00 eller send oss en e-post dinitavdeling@ags.no

Du kan også fylle ut kontaktskjema.


Kontakt oss