HP's nye bærbare flaggskip - Dragonfly

Anders fra HP har kommet for å vise frem det råeste og nyeste flaggskipet til HP - HP Elitebook Dragonfly som vier inn under 1 kg. Freset ut av en blokk magnesium spekket med det nyeste av teknologi på innsiden.

Hva er det tøffeste med HP Elitebook Dragonfly 

I dagens utgave av Hardware Show har jeg fått med meg Anders Forsdahl fra HP Norge som har tatt med seg det siste og beste fra HP. Det tøffeste flaggskipet HP har hatt på mange år ifølge Anders fra HP.

"Så hva er det som gjør at HP Dragonfly er så rå?."

Det tøffeste her er at den er liten, har masse kraft og veier inn under 1 kg. I tilegg til det tøffe tøffe navnet - Dragonfly, er det den helt spesielt fargen som stikker seg ut.

I bedriftsmarkedet er vi jo vant til at PC'ene enten er sølvfargede eller sorte, så vi i HP tenkte at hvorfor vi ikke gjøre det litt mer fargerikt i kontormiljøet også. 

"Hva slags blåfarge er det egentlig?" 

Det er faktisk en pantone farge - Dragonfly Blue, så det passer jo bare perfekt.

 

HP Elitebook Dragonfly 1

 

Miljøvennlig tastatur 

"Jeg har fått vite at det også at det er noe litt spesielt med tastaturet".

Ja, vi har redisignet vårt premium tastatur, så her har vi faktisk benyttet resirkulert plast, for å forbedre miljøet

Vi har også lagt på gummikapslinger under hver eneste tast som gjør at du halverer støyen når du bruker og skriver med tastaturet.

"Så den er bra for både utemiljøet fordi den bruker resirkulerbar plast, men også bra for innemiljøet fordi den er stille, stillegående."

Ja for den irriterende naboen som hamrer hardt på tastaturet, vil jeg anbefale å kjøpe en Dragonfly.

 

HP Elitebook Dragonfly 0

 

New call-to-action

 

Liten men med mange tilkoblingsmuligheter

"Hva med porter og sånt, hva får man med på en sånn tynn og liten PC?"

Her har vi ikke spart på noen ting. Du får med doble USB-C porter som har full Thunderbolt ytelse, og en tradisjonell USB-A port for tilkobling også på siden av maskinen. I tillegg finner du en en full size HDMI så det skal ikke være behov for å ha med seg noe dongler. Det skal være enkelt og greit for deg å koble seg til møterom og skjermer. Så lenge man ikke skal koble seg på noe eldre type VGA utstyr.

 

HP Elitebook Dragonfly 2

 

Fra laptop til nettbrett

Denne kan du bruke som en tradisjonell laptop eller du kan dreie den rundt så vil den være som et nettbrett i bruk.

Du kan bruke den i "tent/telt" modus, så den er fin å ha med på kundemøter, eller på flyet for å se film eller andre ting.

 

HP Elitebook Dragonfly 3

HP Elitebook Dragonfly 4

 

Lyd fra Bang&Olufsen

PC'en idag brukes jo til alt til både jobb og privat, film og musikk. Så her har vi 4 høyttalere med hver sin forsterker. De gjengir lyden med en kvalitet som vi på en måte ikke er vant til på en forretnings-pc.

De som kjenner HP litt, vet at vi har et nært og langt samarbeid med Bang&Olufsen som hjelper oss med å designe god lyd inn i små PC kasser.

 

HP Elitebook Dragonfly 6

 

Hva med skjermen?

"Hva med skjerm og sånt, hva slags skjerm er det du får med?"

Dette er en 13,3" skjerm men med ekstremt tynne rammer. Vi har faktisk oppnådd det vi kaller en screen-2-body-ratio på hele 86% på denne modellen, så mer skjerm og mindre ramme.

Vi kan levere med 3 forskjellige skjermtyper.

  • Enten en full-HD med 400 nits lysstyrke
  • Eller du kan få levert den med vår anerkjente HP Sureview med innebygget skjermfilter. (et er ikke standard, så det bestiller du bare når du kjøper maskinen)
  • Så har vi en HDR utgave, hvor vi har hele 4K UHD oppløsning på den lille skjermen.

Og får de som ikke vet hva HP Sureview er så er det rett og slett at man kan dimme ned skjermen. Så ingen som står bak deg eller på siden, eller når du sitter på et fly kan se på hva du har på skjermen. Den hindrer innsyn fra siden og det aktiverer du bare ved å trykke på F2 tasten av eller på

 

HP Elitebook Dragonfly 7

 

Slanket, robust og bygget i magnesium

Når det gjelder chassis og vekten er jo HP Elitebook Dragonfly under 1 kg. Det har vi fått til rett og slett fordi vi har brukt et materiale som heter magnesium som er lettere en aluminium. Vi bruker tradisjonelt aluminium i våre maskiner så dette er litt ekstra stilig. 

Vi bygger alle våre forretnings-PC'er etter amerikansk MIL-spec standard,  så her får du en PC som består hele 19 forskjellige tester deriblant drop-tester osv. Så denne karen tåler de tøffeste kontormiljøene der ute.

 

HP Elitebook Dragonfly 8

 

Hvor lenger klarer Dragonfly seg på batteriet

Du får 2 mulige konfigurasjoner i forhold til batteri.  Du kan enten bruke et standard lettvekts batteri som du finner i Dragonfly og da veier den 990 gram.

"Hvor lenge varer batteriet?" 

Det varer hele 14 timer med det lille batteriet

Dersom du tenger lengre batteri-levetid, så velger du performance-batteriet, sa får du opptil 24 timer batteritid, men da vil vekten øke litt til 1.1 kg.

Men det er fortsatt godt "innafor" det som er akseptabelt på en ultra-portabel PC

 

HP Elitebook Dragonfly 9

 

Logg på med fjeset

"Jeg ser også at det er Windows-Hello her?"

Ja, HP Dragonfly kommer med IR-sensor som standard slik at du kan logge på med fjeset. .

"Både blide og stygge fjes?"

Den tar det meste og er veldig fleksibel på et punktet.

"Ellers så er det innbygget web-kamera?"

Ja, på Dragonfly har vi vårt nye web-kamera, et hybrid kamera som har kombinasjonen IR sensorer  og full-HD kamera i front med privacy funksjon.

Med det så mener vi at vi faktisk har en shutter som vi kan skyve på denne siden, og da vil det fysisk dekkes til med et deksel over kamera men under touch-gorilla glasset. Da kan du spare litt på utgifter til gaffateip og gule lapper og så ser det mye stiligere ut.

 

HP Elitebook Dragonfly 10

 

Liten, tynn og kraftig

Den er like kraftig som en vanlig bærbar selv om den er liten. Her får du støtte for alle de vanlige Intel mobile prosessorer helt opp til i7. Og du kan få levert den med hele 16 GB minne dersom du trenger litt ekstra "juice" 

Er du på farten kan du få Dragonfly med innebygget mobilt bredbånd av den nye typen som vi kaller kategori 16 som er istand til å overføre med hele gigabit ytelse.  Så¨for de som er mye på veien og trenger raskt bredbånd er dette et godt valg.

 

HP Elitebook Dragonfly 12

 

Hvem er målgruppa fra HP Elitebook Dragonfly

"Hvem er målgruppa her?"

Dette er som du nevnte innledningsvis vårt flaggskip og det betyr jo at den kanskje ikke er den billigste PC'en HP har å tilby. 

Kanskje at de som har behovet for ekstra mobilitet og lysten til å differensiere seg litt. Dragonfly har en helt spesielt farge som skiller seg ut fra typiske PC'er i sølv og sort. Flere og flere er opptatt av slike ting, så med en så kul farge, så er nok Dragonfly et veldig naturlig valg.

Jeg ser jo også at de som kommer i mer avgjørende stillinger nå,  setter mer og mer pris på å ha noe som er litt spesielt. Og det er ofte design, og i dette tilfellet et veldig godt design.

Ja, det er litt status og om å gjøre å stikke seg litt ut.

 

HP Elitebook Dragonfly 11

 

Vi leverer IT og skytjenester til norske bedrifter

Få en brukervennlig og enkel One-Stop-Shop for alt du trenger av IT-løsninger, skytjenester, support og IT-sikkerhet.

New call-to-action

Jeg er interessert, ta kontakt med meg