bilde513

Vi nærmer oss årsslutt og 2016 er rett rundt hjørnet! For å gå inn i det nye året med frisk start har vi laget en liten huskeliste til deg. Her kommer 5 tips til ting du bør gjøre før du forlater kontoret til jul.

 1. Lag en prioriteringsliste

Bruk de siste dagene på å prioriter hva du skal ha klart før året er omme, sett deg mål og etterstreb å ferdigstille det du har bestemt deg for å ha klart ved årsslutt. Det er viktig at målet er realistisk slik at du ikke ender opp med å starte det nyet året med dårlig samvittighet for alt du burde ha rukket.

Hvis du i tillegg skal ha litt ferie i julen er det viktig å gå gjennom det du skal gripe tak i når du er tilbake fra ferie. Er det noen møter, dokumenter eller arbeidsplaner som skal være klare ganske kjapt etter ferien? Da er det lurt å legge grunnlaget og forberede til dette før ferien.

 1. Lag en fraværsmelding i Outlook

Enten du har fri hele julen, eller deler av den, er det viktig å sette opp fraværsmelding på e-posten. De fleste mailprogrammer gir deg mulighet til å enkelt lage en automatisk fraværsmelding, eller out-of-office-melding.

Hvis noen sender deg en mail er det med stor sannsynlighet at de vil ha en eller annen form for tilbakemelding innen rimelig tid.  Med en fraværsmelding får avsenderen umiddelbart beskjed om at du ikke er tilgjengelig, og kan ta standpunkt til om henvendelsen kan vente til du er tilbake eller om det må løses på andre måter.

Med noen enkle grep kan fraværsmeldingen bli gjort om til god service for kundene dine. En fraværsmelding bør inneholde:

 • Fraværets start og slutt.
 • Når kunden kan forvente svar på henvendelse.
 • Har kunden mulighet for å få tak i deg dersom det er svært viktig?
 • Er det noen andre i firma kunden kan kontakte?
 • Dine kontaktopplysninger.

Slik lager du fraværsmelding i Outlook:

Åpne Outlook -> Trykk fil -> Automatiske svar (fraværende)

 blogg uke 51


Legg inn tidspunkt for når du er fraværende -> skriv fraværsmelding -> Velg om den skal sendes Innenfor eller Utenfor Organisasjonen -> OK

blogg uke 51 bilde 2

 1. Lag en fraværsmelding i kalenderen din

Legg inn ferien din i kalenderen din. Da unngår du unødvendig forespørsler fra kollegaene dine og de får en god oversikt over når du er tilgjengelig på jobb.

blogg uke 51 bilde 3

 1. Skru av Push varsler på mobilen

I dag hvor 9 av 10 har en smart telefon, er det mange som også har mail på telefonen. Dersom du skrur av Push varsler i forbindelse med mail, velger du selv når du ønsker å oppdatere mailboksen din.

FullSizeRender

 1. Sist men ikke minst, rydd pulten din og start det nye året med blanke ark og positivt sinn! 

  Ønsker du kontakt med oss i julen?
  AGS dinitavdeling holder åpent i julen. Ring oss på 33 29 10 20 eller send oss en e-post til dinitavdeling@ags.no for mer informasjon om vår produkter.


  Kontakt oss