hackere

I dag bruker du gjerne Internett i flere sammenhenger i løpet av dagen. Du surfer, sjekker nettbanken og foretar også kanskje noen kjøp. Da er det viktig å bruke litt sunn fornuft og ha noen retningslinjer for å holde seg unna virus og andre trusler!

Vær forsiktig med netthandelen
Nå i disse dager er netthandelen på sitt toppnivå, da julehandelen er i full gang. I følge TNS Gallup eHandelsbarometer, handlet nordmenn for 16,9 milliarder kroner på nett 4.kvartal i 2014.

Når du skal handle på nettet er det enkelte ting som er grunnleggende å sjekke før du handler. Sørg for at nettstedets URL er den samme som nettstedet du tror du ser og pass på at adressen til nettsiden starter med «https». Du bør også sjekke retningslinjer for personvern!

En god huskeregel er å unngå å handle på nettsider som ikke har et solid rykte, og spesielt ikke på nettsider som ikke har sikre betalingstransaksjoner. For å bekrefte at en nettside er sikker bør du se etter et sikkerhetssertifikat som ser ut som en liten gul hengelås i linjen til nettleseren eller nede i høyre hjørne
.

Oppdater Antivirus
Sørg for å ha Antivirus installert og oppdatert til enhver tid. Når du surfer på Internett er det viktig at enheten din er sikker for å blant annet beskytte din identitet på internett, og for å beskytte dataen din for virus og trusler.

Bruk et kjent Wi-Fi-nettverk
Det er veldig praktisk å koble til et trådløst nettverk i barer, på kjøpesentre eller i butikken, men husk at de nødvendigvis ikke er veldig sikre. Datapakkene som sendes over offentlige sammenhenger kan enkelt bli snappet opp av hackere eller cyber-kriminelle.

En god regel er å ikke bruke delte datamaskiner til å utføre transaksjoner, som krever at du skriver inn passord og personopplysninger.

Pass på innboksen din
Når du mottar en mail fra en ukjent avsender, ikke klikk på lenker eller vedlegg. Tilsvarende må du heller ikke svare på disse mailene og gi personlige data eller innloggingsdetaljer for forskjellige kontoer.

Er det noe vi kan hjelpe din bedrift med?
AGS dinitavdeling leverer flere tjenester som kan sikre deg og din bedrift. Les mer på våre hjemmesider her om du ønsker å vite mer om oss. Ring oss på 33 29 10 00, send en e-post til dinitavdeling@ags.no eller bruk kontaktskjema.Kontakt oss