bear-wallpaper-1920x1200-e1411473296504

Å beskytte datamaskinen kan veldig ofte være mye enklere enn du kanskje tror. Det er viktig å passe på og ta noen forhåndsregler på hvordan du bruker nettet. Hvis du følger disse fire trinnene, vil du ha større sjans for å kunne hindre at din datamaskinen blir infisert.

1. Java, Flash og Acrobat Reader

Vi ser ofte praktiske eksempler på at mange blir infisert av virus pga. mangel på oppdaterte utgaver av Flash, Java og Adobe Acrobat. Disse programmene er et viktig mål for cyber-kriminelle. Det er derfor det er best å sikre at de er alltid up-to-date, eller hvis du ikke bruker dem, er det kanskje bedre og faktisk avinstallere dem. Virus og malware kan slippe forbi antivirusprogrammer og infisere PCer ved å utnytte programmer som ikke har blitt oppdatert. Hold derfor disse programmene oppdatert til enhver tid. Synes du dette kan være tidkrevende i hverdagen så kan du la AGS gjøre jobben.
Les mer om hvordan vi kan hjelpe deg og holde alle disse programmene oppdatert her.

2. Vær nøye med hva slags programmer du installerer på maskinen.

Det er viktig å være klar over hva du installerer eller kjører på datamaskinen. Virus skapere tjene mye penger fra programmer som ved første øyekast kan virke ufarlig, men som kan infisere datamaskinen din når de kjøres. Det er derfor du bør:

    • Aldri åpne meldinger fra ukjente kilder.
    • Unngå usikre nettsider. Du kan gjenkjenne sikre sider som adressen begynner med "https: // 'og de viser et hengelåsikon.
    • Bruk sikre passord.
    • Ikke gi konfidensiell informasjon via e-post.

3. Hold Windows og ditt operativsystem oppdatert.

Malware og virus utnytter sikkerhetshull i gamle og nye versjoner av Windows. For å unngå dette, må du holde din Windows versjon oppdatert og alltid installere de siste sikkerhetsoppdateringene. Synes du det kan være vanskelig å holde oversikt og oppdaterte din egen maskin og de andre maskinene på arbeidsplassen? Da kan du overlate dette til AGS.
Les mer om hvordan vi kan hjelpe deg og holde Windows automatisk oppdatert på alle dine maskiner her.

4. Bruk en god Antivirus.

En god antivirus kan gjøre mye mer enn å holde datamaskinen din fri for virus. Det kan beskytte din identitet og som av virksomheten din og kan også forhindre svindel når du handler på nettet. En gratis løsning med få funksjoner inkludert, gir aldri den samme beskyttelsen som en kraftig antivirus løsning med full beskyttelse.
Les mer om hvorfor Panda Cloud Protection har kommet best ut i uavhengig test hver md dette året.

Vil du vite mer om Panda antivirus kan du ringe oss på 33 29 10 00, send en e-post til dinitavdeling@ags.no eller bruk kontaktskjema.


Kontakt oss