3 smarte IT-tips du kan bruke i sommerferien


3 enkle sikkerhetstips når du skal på ferie

I dette tipset skal du få se 3 smarte IT-tips du kan bruke når du skal ha sommerfeire. 3 enkle sikkerhetstips som kan spare deg for mye problemer når du er på ferie.

Se videoen her i denne linken eller i avspilleren nedenfor.

 

IT triks og tips når du skal på ferie

Nå er det ferietid og da tar du gjerne med deg teknologien ut på tur. Selv om mange av oss kanskje ønsker litt fred og ro og litt avstand fra å være tilgjengelig, er mobilen og kanskje laptop'en med på tur allikevel. 

Her er noen enkle tips og triks som du kan bruke for å gjøre din sommerferie litt tryggere og mer komfortabel når du skal slappe av og nyte ferien.

5 tips til en sikker og rimeligere mobilsommer med Telenor 4

Bruk 4G nettet på mobilen din

Det florer av trådløse nett på kafeer, hoteller og flyplasser. Men her gjelder det å være litt naturlig skeptisk. Ikke alle nettverk er like harmløse som de gir seg ut for å være. Her kan det være en smart regel å bruke 4g nettet når du surfer.

Del gjerne nettverk fra mobilen og bruk dette til å surfe med så er du trygg.

 

 

 

Vær oppmerksom på svindel-epost

Sommeren er sesong for phising og svindelforsøk mot daglig leder eller økonomiansvarlig. Her kan du ta noen enkle men smarte forehåndsregler, og være naturlig skeptisk til e-post fra leder som ber deg overføre eller gjøre utbetalinger.

Det finnes noen metoder som du kan bruke for å kjenne igjen når noen forsøker å lure deg.

 

 

 

 

Sett opp en flott fraværsmelding i Outlook og i Microsoft Teams

Mange setter opp automatisk svar i Outlook når man skal på ferie Det kan være smart å legge til en start og sluttdato for når feriemeldingen din skal gå ut.

Det kan også være smart å sette opp en kontaktperson i meldingen, dersom du f.eks. vil at de skal bli kontaktet i ditt fravær. 

 

 

 

 

 

 

BONUSTIPS - Lagre kopi av reisedokumenter, billetter og kvitteringer i OneDrive

Se hvordan du bruker kamerafunksjonen i OneDrive for Business til å lagre bilde av kvitteringer, billetter eller andre reisedokumenter som du kanskje trenger å ha en ekstra kopi av.

OneDrive kan synke kopier av dokumentene i skyen slik at du finner de igjen på nett dersom du mister telefonen eller originaldokumentene dine,

Se tipset til Alexander på hvordan du kan bruke OneDrive her

 

 

 

 

Ha en riktig god sommer 😎

Vi tar nå en liten pause i bloggen vår i Juli og er tilbake igjen for fullt i August. 

Fra alle oss her i AGS IT-partner ønsker vi deg en kjempeflott sommer, og lover deg flere spennende og smarte triks og tips til høsten.

Har du tips du vil at vi skal lage en video så tips oss gjerne på start@ags.no

 

Se flere tips på vår Youtube kanal

Se flere smarte og nyttige tips på vår YouTube kanal!
Vi legger til nye videoer hver uke, så følg med og abonner på kanalen vår. 


Du kan se flere tips på Youtube her

Følg med på Youtube kanalen vår

 

Ta kontakt med oss

Ønsker du å ta kontakt med oss for å ta en prat om Microsoft 365, sikkerhet eller drift av IT-tjenester så ring oss gjerne på 33 29 10 00, eller send en e-post til dinitavdeling@ags.no..

Kontakt oss