10-tips
Halloween er en høytid full av knask og knep og skumle utkledninger. Du fikk kanskje besøk på døra i helgen som var? Dette er også en skummel tid på internett. Hackerne vet å benytte seg av denne tiden og vil prøve å lure deg til å trykke på skumle lenker.

Et typisk eksempel er at de bruker SPAM, ved å benytte seg av typiske Halloween tegn for å lure deg dit de ønsker. På denne måten, i tillegg til å skaffe personlige data og inntekter gjennom oppnådde klikk til siden, omdirigerer de brukerne til andre nettsider som selger falske eller forbudte produkter.

For å unngå dette anbefaler vi deg å lese gjennom Panda Security’s 10 tips for å unngå virus på maskinen din:

  1. Ikke åpne e-post eller meldinger fra sosiale nettverk som kommer fra ukjente kilder.
  1. Ikke klikk på lenker du får på e-post, så lenge det ikke er fra pålitelige kilder. Du bør taste inn webadressen direkte i nettleseren. Denne regelen gjelder for meldinger du mottar gjennom noen e-post klienter som for eksempel kommer via Facebook, Twitter, andre sosiale nettverk, chat-programmer, etc.
  1. Dersom du mot formodning klikker deg inn på en av lenkene er det viktig å se på landingssiden. Hvis du ikke kjenner igjen siden, LUKK nettleseren!
  1. Ikke last ned vedlegg som kommer fra ukjente kilder. I løpet av denne «skumle» tiden, må vi være ekstra oppmerksom på filer som kommer med problemer eller Halloween-relaterte navn.
  1. Hvis siden ser grei ut, men du blir bedt om å laste ned noe, vær på vakt og IKKE godta!
  1. Hvis du derimot begynner å laste ned eller installere en type kjørbar fil og PC’ en starter å lansere meldinger, er det sannsynligvis en kopi av «malware».
  1. IKKE handle på nettsider som ikke har et solid rykte, og spesielt ikke på nettsider som ikke har sikre betalingstransaksjoner. For å bekrefte at en nettside er sikker bør du se etter et sikkerhetssertifikat som ser ut som en liten gul hengelås i linjen til nettleseren eller nede i høyre hjørne.
  1. Ikke bruk delte datamaskiner til å utføre transaksjoner som krever at du skriver inn passord og personopplysninger.
  1. Kontroller at du har en installert og oppdatert Antivirus på maskinen din.
  1. Sist, men ikke minst, hold deg oppdatert med alle sikkerhetsnyheter!

Ønsker du å få installert Panda Antivirus i din bedrift?

Vi installerer og setter opp Panda Office Protection for deg. Ring oss på 33 29 10 00, send en e-post til dinitavdeling@ags.no eller bruk kontaktskjema.


Kontakt oss